search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:32
MENU CLOSE

Συγκρίσεις και συγκρούσεις…

27.12.2012 22:00
oldphotospod_2712_016_cmyk.pdf_-_adobe_acrobat_professional1356615305.jpg

Aναταράξεις με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ – Oργισμένος ο Μπένι με Τσίπρα και Διώτη, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του

Πονοκέφαλο προκαλούν στην Ιπποκράτους, και κυρίως στον Βενιζέλο, οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την «περιβόητη» λίστα Λαγκάρντ και κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση έλαβε εκ νέου από τη Γαλλία την πρωτότυπη λίστα, προκειμένου να τη συγκρίνει με αυτήν που δύο υπουργοί Οικονομικών, οι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος – όπως έχει γραφτεί μέχρι σήμερα –, περιέφεραν από συρτάρι σε συρτάρι, μέχρι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει να την παραδώσει στον Σαμαρά και στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω…

Έτοιμοι για σύγκρουση

Στην Ιπποκράτους μιλούν για συκοφαντική επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, για σφοδρότατη ενόχληση, και δηλώνουν αποφασισμένοι ότι θα φτάσουν την υπόθεση στα άκρα και θα συγκρουστούν με τους πάντες και ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγορούν ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την εκστρατεία.

Εκτιμούν ακόμη ότι η υπόθεση αυτή έκανε μεγάλη ζημιά στο άλλοτε κραταιό Κίνημα και στον πρόεδρό του, και επισημαίνουν ότι θα δώσουν τη μάχη μέχρις εσχάτων, προκειμένου να αποδειχθεί ότι πρόκειται για συκοφαντική επίθεση. Απειλούν μάλιστα με αποκαλύψεις, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση όλων εκείνων που χρησιμοποιούν την αρχική λίστα Λαγκάρντ για να πλήξουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
«Όλοι όσοι έπαιξαν παιχνίδια στην πλάτη μας», λένε, «θα αποκαλυφθούν και θα δείξουμε ποιοι είναι πίσω από τις διαρροές και τους ισχυρισμούς ότι η αρχική λίστα είχε παραποιηθεί και δεν είχε ερευνηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Βενιζέλου».

Αναφέρονται με λεπτομέρειες στις συνομιλίες που είχε ο Βενιζέλος με τους εντεταλμένους δημόσιους λειτουργούς Καπελέρη και Διώτη και στις διαβεβαιώσεις που του έδιναν ο μεν πρώτος ότι ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου (αρχικός παραλήπτης του CD) του είχε πει πως δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον και του είχε δώσει για έλεγχο μόνο 10 ονόματα που είχε ξεχωρίσει ο ίδιος, ο δε δεύτερος ότι δεν μπορεί να κάνει έλεγχο γιατί η λίστα είναι προϊόν εγκλήματος.

Όσο για το θέμα της παραποίησης των στοιχείων, από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ γίνεται λόγος ότι θα ζητηθεί ο εξειδικευμένος τεχνικός έλεγχος, υπό την εποπτεία της Δικαιοσύνης, στο στικάκι ώστε να αποδειχθεί και επισήμως ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τότε υπουργός των Οικονομικών δεν το ’χε καν ανοίξει αλλά και ποιοι πραγματικά το είδαν.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος, από τα ηγετικά στελέχη πλέον του ΠΑΣΟΚ και σταθερός υποστηρικτής του Βενιζέλου, ότι δηλαδή θα γελάσει κόσμος όταν αποκαλυφθούν τα πάντα γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις όχι μόνο για τη διαχείριση της λίστας, αλλά και για όλους εκείνους που τη χρησιμοποίησαν για να πλήξουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και μίλησε ειδικά για εκείνους που τη «διέρρευσαν» στον Τύπο για να παίξουν πολιτικά, κομματικά, αλλά και προσωπικά παιχνίδια.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ μια σημαντική πληροφορία έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, η οποία δήλωσε ότι η αρχική λίστα αλλοιώθηκε και ότι η καινούργια λίστα «έχει 600 παραπάνω ονόματα, συγκριτικά με την παλιά», πληροφορία που έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, των ΜΜΕ και των πολιτικών παρασκηνίων.

Την ίδια στιγμή, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν τη Δευτέρα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, στην οποία ερωτάται ο Στουρνάρας για ποιον λόγο καθυστέρησε επί τρεις μήνες η ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας από τις γαλλικές αρχές.

Ερωτάται, επίσης, πότε ακριβώς περιήλθε στην κατοχή των ελληνικών αρχών και σε ποια ακριβώς μορφή παραδόθηκε – καθόλου παράλογη ερώτηση, αν θυμηθούμε ότι το αρχικό cd Παπακωνσταντίνου έγινε… στικάκι επί Βενιζέλου!

Παράλληλα, «έκθετους μπροστά στον ελληνικό λαό» χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή του, όσους προσπάθησαν να αποκρύψουν τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ επισημαίνεται ότι οι πολιτικές ευθύνες «δεν περιορίζονται μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, αλλά και σε αυτούς οι οποίοι ακολούθησαν και έκαναν τα πάντα για να συγκαλυφθεί η υπόθεση» – με λίγα λόγια, δεν αφήνουν έξω από το κάδρο ούτε τον Σαχινίδη, αλλά ούτε και τον Στουρνάρα…

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονής μιλώντας στη ΝΕΤ είπε ότι το κόμμα του σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση αυτή, ακόμη κι αν δεν προκύψουν αποδείξεις αλλοίωσης της λίστας.

Στον χορό και η ΔΗΜΑΡ

Εξάλλου, ήδη διατυπώνεται αίτημα να αποσταλεί η λίστα στη Βουλή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής δεν αποκλείεται να στηρίξει και η ΔΗΜΑΡ.

Αν αυτό σενάριο επαληθευτεί, αναμένεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς θα πρόκειται για ευθεία βολή σε έναν από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, το ΠΑΣΟΚ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε την απόφαση Κουβέλη να μην συμμετάσχει προς το παρόν στον διάλογο για τη διεύρυνση της Κεντροαριστεράς, καθώς φάνηκε καθαρά ότι δεν επιθυμεί ιδιαίτερες… συναναστροφές με το κόμμα Βενιζέλου.

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι, ανεξάρτητα από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, οι πολιτικές παρενέργειες είναι δεδομένες, με κομματικά επιτελεία να προβληματίζονται για τη στάση που θα κρατήσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21