search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:57
MENU CLOSE

Οι πρεσβείες και ο ΣΥΡΙΖΑ

31.12.2012 10:19

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν (κι αν δεν γνωρίζουν, κάτι έχουν ακούσει για) το πως ο ξένος παράγοντας επηρεάζει τη διαμόρφωση της εγχώριας πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν (κι αν δεν γνωρίζουν, κάτι έχουν ακούσει για) το πως ο ξένος παράγοντας επηρεάζει τη διαμόρφωση της εγχώριας πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας. Με πιο απλά λόγια, είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αναλάβει κάποιος κρίσιμη κυβερνητική θέση αν, εκτός από εκλεκτός του αρχηγού του, δεν είναι και συμπαθής στις πρεσβείες των «συμμάχων» και… εταίρων μας. Παλιότερα, μετά τον εμφύλιο, ήταν γνωστό ότι η «αμερικανική βοήθεια» ήταν αυτή που διαμόρφωνε το Υπουργικό Συμβούλιο. Σήμερα, εκτός από τον παραδοσιακό «λόγο» των Αμερικανών, υποδείξεις διατυπώνονται και από τους Γερμανούς, καθώς αυτοί είναι που «λαδώνουν» με ρευστότητα τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, όλοι αυτοί, πρώην και νυν… προστάτες και χρηματοδότες, συμπεριφέρονται ως τσιφλικάδες στο τσιφλίκι τους, ζητώντας, υποδεικνύοντας και απαιτώντας ποιος θα πάει πού. Οι λόγοι για αυτό το ενδιαφέρον των προστατών είναι προφανείς. Βάζουν τους κατάλληλους ανθρώπους (τους) στις κατάλληλες θέσεις. Μάλιστα η μεθοδικότητα με την οποία προωθούν ανθρώπους (και πολιτικές) είναι εξαντλητική, καθώς δεν αρκούνται στη διαβούλευσή τους με την κυβέρνηση, αλλά έχουν αρχίσει το νταραβέρι και με την αξιωματική αντιπολίτευση.
Έτσι λοιπόν, όπως μαθαίνουμε, μέσα από διάφορα κανάλια, αξιοποιώντας επαγγελματίες (ρουφιάνους στον κρατικό μηχανισμό) οι πρεσβείες ασχολούνται τώρα με τον μέχρι πρότινος «ανεύθυνο» και… ταραχοποιό ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι των πρεσβειών προφανώς βλέπουν ότι η τρικομματική κυβέρνηση τρώει πολύ γρήγορα τα ψωμιά της και προσπαθούν να διαμορφώσουν την ανθρωπογεωγραφία γύρω από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προφανώς οι τομείς εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και οικονομίας είναι αυτοί που προσελκύουν το ενδιαφέρον των προστατών, οι οποίοι έχουν έναν και μόνο στόχο: Να βάλουν στο τσεπάκι τους και την αξιωματική αντιπολίτευση, πριν καν καταφέρει να γίνει κυβέρνηση…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:57