search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:52
MENU CLOSE

Με πρόσχημα την τρόικα

31.12.2012 22:00

Ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να δει ο επιμελητηριακός κόσμος τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και ειδικά τον… ύποπτα δραστήριο γ.γ. του υπουργείου, τον Κομνηνό, οι οποίοι το έβαλαν αμέτι μουχαμέτι να προωθήσουν ένα είδος Καλλικράτη στα Επιμελητήρια, αποστερώντας ταυτόχρονα πολύτιμους πόρους από ένα ζωντανό κύτταρο της επιχειρηματικότητας.

Ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να δει ο επιμελητηριακός κόσμος τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και ειδικά τον… ύποπτα δραστήριο γ.γ. του υπουργείου, τον Κομνηνό, οι οποίοι το έβαλαν αμέτι μουχαμέτι να προωθήσουν ένα είδος Καλλικράτη στα Επιμελητήρια, αποστερώντας ταυτόχρονα πολύτιμους πόρους από ένα ζωντανό κύτταρο της επιχειρηματικότητας. Με το κακοφορμισμένο πια πρόσχημα ότι «το ζητά η τρόικα», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να επιβάλει την υποχρεωτική συνδρομή των μελών των Επιμελητηρίων, που είναι από τις πιο μικρές επιχειρήσεις μέχρι τις Α.Ε.
Στην πραγματικότητα, πίσω από το αίτημα αυτό, κρύβονται εγχώριες επιχειρήσεις, οι οποίες επικαλούνται το παράδειγμα της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford στην Ισπανία, η οποία επιδίωξε και το κατάφερε να μην πληρώνει ετήσια συνδρομή ύψους 140.000 ευρώ στο Επιμελητήριο της Μαδρίτης.
Αν περάσει αυτό και στην Ελλάδα, τότε τα Επιμελητήρια που είναι μεν ΝΠΔΔ, αλλά δεν έχουν επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό, θα αποδυναμωθούν με βεβαιότητα και θα απαξιωθούν οριστικά.
Η πρόταση μάλιστα του υπουργείου περιλαμβάνει τη μείωση των Επιμελητηρίων της χώρας από 59 που είναι σήμερα, ένα ανά νομό δηλαδή, σε 13 Περιφερειακά. Εξ ου και τελευταία ο Μίχαλος, πρόεδρος της Ένωσης, που πέτυχε για την ώρα μια μικρή παράταση μέχρι την 1.1.2015, βγάζει καπνούς από τα αυτιά όταν ακούει τα ονόματα των Χατζηδάκη – «τον χάλασαν τα πολλά χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο», λέει γι’ αυτόν – και Κομνηνού…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:51