search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:57
MENU CLOSE

Παπακωνσταντίνου «δείχνει» η νέα λίστα Λαγκάρντ

28.12.2012 11:40
Παπακωνσταντίνου «δείχνει» η νέα λίστα Λαγκάρντ - Media

Στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου παραπέμπουν τα στοιχεία της νέας λίστας Λαγκάρντ, ο ίδιος πάντως το διαψεύδει και δηλώνει ότι δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα.

Στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου παραπέμπουν τα στοιχεία της νέας λίστας Λαγκάρντ, ο ίδιος πάντως το διαψεύδει και δηλώνει ότι δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια άθλια διαδικασία διαρροών και εικασίες περί αλλοίωσης της λίστας που παρέλαβα ως υπουργός Οικονομικών καθώς φωτογραφίζονται άτομα του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος
 
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι:
 
Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με οποιοδήποτε λογαριασμό υπάρχει στη λίστα
 
Δεν έχω κάνει καμία απολύτως αλλοίωση σε κανένα από τα στοιχεία της λίστας αυτής
 
Μέχρι σήμερα δεν γνώριζα τίποτα για λογαριασμούς ατόμων του στενού συγγενικού μου περιβάλλοντος στη λίστα αυτή
 
Δεν πρόκειται να αποδεχθώ κατασκευή ενοχή εκεί που δεν υπάρχει, ούτε να γίνω το εξιλαστήριο θύμα.
 
Ζητώ να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φως και να διελευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Σημειώνεται ότι στη λίστα περιλαμβάνονται τέσσερα νέα πρόσωπα, με συγγενικές σχέσεις με τον πρώην υπουργό, τα οποία διαθέτουν δύο λογαριασμούς.  Ο ένας λογαριασμός περιλαμβάνει το ποσό του 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος είναι «κλειστός» και δεν μπορούν να διασταυρωθούν τα στοιχεία κίνησής του.
 
Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή επικοινώνησε με τον κ. Παπακωνσταντίνου και μετέφερε την αντίδρασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm. «Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία, μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;» είπε ο πρώην υπουργός. Κατά την ίδια συζήτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα δύο συγγενών του αλλά δεν γνωρίζει πώς αφαιρέθηκαν από την λίστα. 'Οπως είπε στην Κάτια Μακρή ο πρώην υπουργός πρόκειται για δύο εξαδέλφες του, κόρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. 

Σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ περιείχε και αυτά τα στοιχεία όταν εστάλη πριν από δύο χρόνια και φαίνεται ότι η όποια αλλοίωση έγινε μετέπειτα, εντός Ελλάδας.
 
Η νέα λίστα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή τις επόμενες ώρες, ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες για τους πρώην ειδικούς γραμματείς του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη και Ιωάννη Καπελέρη. 

Ακούστε το ηχητικό από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15