search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:53
MENU CLOSE

Άσκηση δίωξης κατά Παπακωνσταντίνου ζήτησαν 71 βουλευτές

31.12.2012 08:40
Άσκηση δίωξης κατά Παπακωνσταντίνου ζήτησαν 71 βουλευτές - Media

Στη Βουλή κατατέθηκε η κυβερνητική πρόταση περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Στη Βουλή κατατέθηκε η κυβερνητική πρόταση περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Την άσκηση δίωξης ζήτησαν 71 βουλευτές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος με ταυτόχρονη βλάβη σε βάρος του δημοσίου, ζητώντας έτσι τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Παπακωνσταντίνου: Δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός
Βρίθει ανακριβειών η πρόταση παραπομπής του σε Προανακριτική Επιτροπή υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το αδίκημα και επισημαίνει πως δεν θα γίνει «η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός».
 «Η σημερινή πρόταση παραπομπής μου σε Προανακριτική Επιτροπή βρίθει ανακριβειών και με θεωρεί εκ προοιμίου ένοχο για αλλοίωση από εμένα ηλεκτρονικών αρχείων που άλλοι είχαν στην κατοχή τους, τους τελευταίους 18 μήνες» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Πρόκειται για μία καταφανή προσπάθεια να κατασκευαστούν ένοχοι, αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου και τονίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το αδίκημα το οποίο θίγει κατεξοχήν τον ίδιο , καθώς, όπως αναφέρει, πρόκειται για μια αλλοίωση που δεν είχε κανένα κίνητρο να κάνει.
«Είμαι προφανώς στη διάθεση της Βουλής, η οποία οφείλει να κάνει άμεσα τα πάντα για να ερευνήσει αυτή τη σκευωρία.
Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός» υπογραμμίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε αναλυτικά την κυβερνητική πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:52