13/12/2019 17:32:54

Η δική μας ευθύνη

Τι χρονιά ήταν αυτή; Το μνημόνιο και τα οικονομικά μέτρα που επέλεξαν οι κυβερνώντες, πέρασαν σαν οδοστρωτήρας πάνω από την κοινωνία, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και ανυπέρβλητες δυσκολίες διαβίωσης για χιλιάδες οικογένειες.
Χρόνια θα χρειαστούν για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες για τους εργαζόμενους, μεσαίους και μικρούς επαγγελματίες, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα κράτος πρόνοιας για τους ανήμπορους, και δικαιοσύνης για όλους τους πολίτες.
Η πρώτιστη ευθύνη για μια τέτοια πορεία, δεν πέφτει στους πολιτικούς που διαχειρίζονται την κυβερνητική εξουσία, αλλά κυρίως στους πολίτες.
Στους πολίτες που οφείλουν να συμβάλουν για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, με ιδέες, με καινοτόμες προσπάθειες στους επαγγελματικούς χώρους, να απαιτούν αναβάθμιση της Παιδείας, της ποιότητας ζωής, ισονομία στην απόδοση της Δικαιοσύνης...
Να είναι πιο προσεκτικοί όταν καλούνται να επιλέξουν πολιτικά κόμματα και πολιτικούς, ώστε να μην εκπλήσσονται οικτρά όταν διαπιστώνουν ότι έχουν εξαπατηθεί από τις επιλογές τους.
Το μέλλον λοιπόν, είναι στα χέρια τα δικά μας.
Μια ματιά στον χρόνο που πέρασε, θα μας δώσει πολλά παραδείγματα σε ποιους δεν πρέπει να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.