search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Μαύρη χρονιά το 2012 για τους δημοσιογράφους

01.01.2013 07:41
Μαύρη χρονιά το 2012 για τους δημοσιογράφους - Media

Τους 132 έφτασε ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχασαν το 2012 τη ζωή τους την ώρα που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, όπως ανακοίνωσε από τη Βιέννη το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IIP).

Τους 132 έφτασε ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχασαν το 2012 τη ζωή τους την ώρα που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, όπως ανακοίνωσε από τη Βιέννη το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IIP).

«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών δημοσιογράφων από τότε που το IIP έχει ξεκινήσει να καταγράφει συστηματικά τους βίαιους θανάτους δημοσιογράφων, δηλαδή από το 1997. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2009 με 110 νεκρούς δημοσιογράφους, εκ των οποίων 32 στη διαβόητη σφαγή του Μαγκιντανάο στις Φιλιππίνες», αναφέρει το Ινστιτούτο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την διευθύντριά του IIP Άλισον Μπέθελ-ΜακΚένζι, «οι παραδοσιακά πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους είναι κυρίως το Πακιστάν, η Σομαλία, οι Φιλιππίνες, η Ονδούρα, το Μεξικό και η Βραζιλίας».
 
 
Στο μεταξύ αναφορικά με τους περιορισμούς και τα εμπόδια στην ελευθέρια του Τύπου το IIP καταγγέλλει, σε διαφορετικό βαθμό, τις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Κούβα, τον Ισημερινό, την Κίνα, το Νεπάλ, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Λευκορωσία, τη Βρετανία, την Ελλάδα και τη Ρωσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:07