search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Η Λίστα και η φάκα

02.01.2013 09:59
Η Λίστα και η φάκα - Media

Χάλια προμηνύεται το 2013 για τον πρώην τσάρο της Οικονομίας Παπακωνσταντίνου – όχι πως θα τον λυπηθώ. Οσονούπω θα είναι στην θέση του ανακρινόμενου με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εν συνεχεία, πιθανότατα στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Χάλια προμηνύεται το 2013 για τον πρώην τσάρο της Οικονομίας Παπακωνσταντίνου – όχι πως θα τον λυπηθώ. Οσονούπω θα είναι στην θέση του ανακρινόμενου με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εν συνεχεία, πιθανότατα στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.
 
Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι πήρε την γνήσια λίστα Λαγκάρντ, την αντέγραψε και εν συνεχεία … έχασε το πρωτότυπο! Δεν ήξερε δε και το έχασε … Η πιο εύκολη λύση του ήταν να το χάσει. Το πρωτότυπο δεν μπορούσε να «πειραχθεί». Είχε σύστημα που απέκλειε ηλεκτρονική παρέμβαση στο κείμενό του!!!
 
Τώρα το παίζει και εξαγριωμένος για να μας φοβίσει κιόλας… Αλλά τέλος πάντων ο Παπακωνσταντίνου είχε λόγο τις εξαδέλφες του να κάνει τον Αλέκο. Ο Μπένι όμως τι λόγο είχε  να μην αξιοποιήσει τη λίστα που ήταν παραχωμένη και «ξεχασμένη» στο συρτάρι του γραφείου του  όταν την έψαχνε όλη η Βουλή και την θυμήθηκε ξαφνικά αλλοιώνοντας μάλιστα τα στοιχεία για τουλάχιστον 2059 ονόματα!!!
 
Γιατί το χειρίστηκε προσωπικά και δεν το παρέδωσε υπηρεσιακά το ντοκουμέντο στον επόμενο υπουργό Σαχινίδη, αλλά το εξαφάνισε και έτσι δεν έγινε χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες;
 
Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα. Οι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι διαχειρίζονται το οικονομικό έγκλημα, φαίνεται να θέλουν να σπάσουν το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής και γνωρίζουν πως σύμμαχο δίπλα τους έχουν όλο τον Ελληνικό λαό. Μόνο επιτέλους να το κάνουν γρήγορα. Γιατί ναι μεν ανοίγουν τα θέματα… αλλά συνήθως ξεχνάνε να τα κλείσουν!!
 
Όσο για το θέμα της παραγραφής: Την πατήσατε αδέρφια. Όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί κοινοβουλευτική περίοδος η… Βουλή της μιας μέρας, τον Μάιο, αλλά και επειδή το αδίκημα που ενδέχεται να καταλογιστεί στους πρώην υπουργούς Οικονομικών δε βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των υπουργικών αρμοδιοτήτων τους, οπότε υπάγεται στην κοινή δικαιοσύνη.
 
Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές διαδικασίες και συζητήσεις επί της πρότασης πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό της Βουλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50