29/03/2020 16:07:47

Φασιστική «λογική»

Φασιστική «λογική» - Media
Η συλλογική ευθύνη περιγράφει τη φασιστική λογική του «όλοι είναι ίδιοι, κλέφτες και απατεώνες». Μια λογική εύκολη να περπατήσει σε καιρούς δύσκολους σαν αυτούς που ζούμε και που ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αναζητούν τους υπεύθυνους της καταστροφής τους…
Αυτήν την ευκολία, η οποία καταγράφει και την κατρακύλα της κοινής λογικής προς φασίζουσες αντιλήψεις εκμεταλλεύεται η Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο φασιστικό κόμμα. Αυτή είναι άλλωστε η διεθνής φασιστική πρακτική. Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται οι φασιστικές χειροπέδες όταν χάσουν τη δύναμή τους και απαξιωθούν άλλοι πιο «ευγενείς» μηχανισμοί χειραγώγησης.
Η επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά της πολιτικής και των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα  εδώ που την οδήγησαν, θα ήταν πολιτικές τοποθετήσεις  και απόψεις με τις οποίες θα μπορούσε να συμφωνήσει  ή να διαφωνήσει κάποιος. Όμως δεν πρόκειται περί αυτού.  Ο φασισμός δεν έχει απόψεις, κρύβεται πίσω από τη μια και μόνη άποψη. Τη δική του.
Υπό αυτήν την έννοια, η πολιτική αντιπαράθεση με τους φασίστες δεν έχει κανένα νόημα. Δεν έχει δηλαδή κανένα νόημα, καμία προσπάθεια που θα επιχειρήσει να αναδείξει ότι η επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Κάρολου Παπούλια, δεν είναι επίθεση κατά του προσώπου, αλλά βολή κατά του θεσμού.
Αυτά προφανώς είναι ψιλά γράμματα για τους φασίστες, οι οποίοι δυσκολεύονται (όχι από έλλειψη νοημοσύνης, κάθε άλλο θα λέγαμε) να δουν τη διαφορά. Άλλωστε στόχος της Χρυσής Αυγής δεν είναι ο Κάρολος Παπούλιας, ούτε οι λοιποί «προδότες και οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες». Είναι η Δημοκρατία…
Τη Δημοκρατία έχουν στο στόχαστρο οι απανταχού στον κόσμο φασίστες και οι εγχώριοι χρυσαυγίτες  καθώς ενδύονται το πέπλο των θεματοφυλάκων των ιερών και οσίων του έθνους.
Ένα τέτοιο πέπλο φόρεσαν άλλωστε οι γερμανοντυμένοι πρόγονοί τους επί κατοχής και αυτοί που έπαιξαν το  ρόλο τους στην τραγωδία της Κύπρου. Κάποιον ανάλογο ρόλο αναζητούν και θα παίξουν προφανώς, την κρίσιμη στιγμή, και οι σύγχρονοι κήρυκες του μίσους και τις μισαλλοδοξίας.
…Αν η δίκαιη οργή του λαού κατά της  άθλιας πολιτικής τάξης της χώρας μετατραπεί σε φασιστική μυωπία.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.