21/01/2019 21:22:43

Καζαμίας για ΜΜΕ

Καζαμίας για ΜΜΕ - Media

Ιανουαριος: Η χρονιά αρχίζει υπέροχα για την τηλεόραση. Στην αγορά CES 2013, στο Λας Βέγκας, σε μια κίνηση ύψιστης αλληλεγγύης οι μεγαλύτερες εταιρείες δωρίζουν στα κανάλια 354 τούρκικες σαπουνόπερες.

Φεβρουαριος: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τελειώνει. Οι εκδότες που έμειναν εκτός αρχίζουν απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μαρτιος: Ο Σίμος Κεδίκογλου παρουσιάζει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Συγχωνεύονται υποχρεωτικά Mega με Star και ΑΝΤ1 με Alpha. Χωρίς συν-μέτοχο λαμβάνουν άδεια Alter και 902 TV.

Απριλιος: Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά τα κατάφερε. Τις ειδήσεις στη ΝΕΤ παρουσιάζουν εναλλάξ στελέχη της Ν.Δ. Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει να αλλάξει το όνομα της ΝΕΤ για λόγους ιστορικής συνέχειας σε Ε(θνική) Υ(πηρεσία) Τ(ηλεόρασης) και να χαρίσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 50% των οικοπέδων που κατέχει σε όλη την Ελλάδα.

ΜαΪος: Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν κατάφερε να ορίσει νέα μέλη στο Ραδιοτηλεοπτικό. Σε μια κρίση μεγαλοψυχίας ο πρόεδρος και τα μέλη του δηλώνουν πως μπορεί να παραμείνουν στο όργανο για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ιουνιος: Στον Τύπο οι αλλαγές είναι σαρωτικές. Τα έντυπα μετατρέπονται σε απλά τμήματα ιντερνετικών news rooms και ελάχιστοι συντάκτες αποδέχονται να εργαστούν σε αυτά. Οι εκδότες προσφέρουν επιμίσθιο τέσσερα ολόκληρα ρεπό τον μήνα σε όσους αποδεχθούν να γράφουν και στις εφημερίδες τους.

Ιουλιος: Διαφημιστές και ΜΜΕ ανακοινώνουν τη διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου. Σύμβουλος της τρόικας ανακοινώνει πως σε κάθε διαφήμιση που θα διανέμεται στα ΜΜΕ ειδικό τμήμα στις διαφημιστικές εταιρείες θα ελέγχει το περιεχόμενο δημοσιευμάτων και προγραμμάτων.

Αυγουστος: Τα ΜΜΕ σιγούν γιατί δεν υπάρχουν κυβερνητικά γεγονότα.
Σεπτεμβριος: Τα συνδικαλιστικά σωματεία αφυπνίζονται και προκηρύσσουν απεργία διαρκείας. Οι εκδότες ανακοινώνουν πως για λόγους οικονομίας οι εφημερίδες θα κυκλοφορούν δυο φορές την εβδομάδα. Η ενημέρωση παραδίδεται στα παραρτήματα των blogs.

Οκτωβριος: Κατόπιν δια-τηλεοπτικής σύσκεψης τα κανάλια αποφασίζουν πως θα μεταδίδεται ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων σε διακαναλική σύνδεση. Οι παρουσιαστές συναντιούνται σε κεντρικό ξενοδοχείο για να μοιράσουν τις μέρες μεταξύ τους.

Νοεμβριος: Ξαφνικά η Αττική μένει χωρίς μουσικά ραδιόφωνα. Ιός έπληξε τα κομπιούτερ που παίζουν play list και δεν υπάρχει ούτε ένας τεχνικός να δώσει λύση.

Δεκεμβριος: Η Κομισιόν δεν αποδέχεται το δεύτερο αίτημα για παράταση στην ψηφιακή τηλεόραση, κυκλοφορεί το μνημόνιο 5, με το οποίο όλα τα κανάλια γίνονται ψηφιακά και εντάσσονται στην πλατφόρμα της Deutcshe Telekom.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.