search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:34
MENU CLOSE

Η «Άννα Καρένινα» έτοιμη να… παραδοθεί στο σεξ

04.01.2013 22:00
Η «Άννα Καρένινα» έτοιμη να… παραδοθεί στο σεξ - Media

Μέσα σε ολομέταξους ταφτάδες που θροΐζουν σε κάθε βήμα της, πολύτιμες γούνες και εντυπωσιακά καπέλα που άλλοτε κρύβουν και άλλοτε αποκαλύπτουν το πρόσωπό της, η Κίρα Νάιτλι θα αφήσει τη δική της σφραγίδα στη μοναδική και διαχρονική ηρωίδα του Τολστόι, την Άννα Καρένινα.

Μέσα σε ολομέταξους ταφτάδες που θροΐζουν σε κάθε βήμα της, πολύτιμες γούνες και εντυπωσιακά καπέλα που άλλοτε κρύβουν και άλλοτε αποκαλύπτουν το πρόσωπό της, η Κίρα Νάιτλι θα αφήσει τη δική της σφραγίδα στη μοναδική και διαχρονική ηρωίδα του Τολστόι, την Άννα Καρένινα. Στον απόηχο των… ταφτάδων ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της. Θα μεταμορφωθεί στην ανήσυχη φοιτήτρια, που είναι έτοιμη να παραδοθεί στις χαρές του σεξ, Αναστάζια Στιλ. Δεν σας λέει τίποτα το όνομα; Ένα θα σας πούμε: είναι η ηρωίδα του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος «Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι» της Ε.Λ. Τζέιμς. Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ρομαντική ηρωίδα των ταινιών εποχής να βγάζει τα μεταξωτά φορέματα και τα κεντητά μεσοφόρια για να κυλιστεί στα σατέν σεντόνια της σαδομαζοχιστικής τριλογίας Τζέιμς.
«Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο», ήταν η αποστομωτική απάντηση της Κίρα, η οποία είχε αποκαλύψει παλιότερα ότι αρχικά είχε απορρίψει τον ρόλο της ανισόρροπης και σαγηνευτικής Σαμπίνα στην ταινία «Μια επικίνδυνη μέθοδος» (2011) λόγω των σκληρών ερωτικών σκηνών. Στο φιλμ του Κρόνενμπεργκ η Βρετανίδα ηθοποιός είναι η κορυφή του ερωτικού τριγώνου μεταξύ του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ και του ανήσυχου δρος Γιουνγκ, που παραδίνεται στον πόθο για την ασθενή του. Ωστόσο ο θαυμασμός της ηθοποιού για τον ταλαντούχο Κρόνενμπεργκ έκαμψε τις όποιες αντιρρήσεις. Και απ’ ό,τι φαίνεται οι αντιστάσεις της πέφτουν για δεύτερη φορά, αν όντως δεχτεί να γίνει η πρωταγωνίστρια της σαδομαζοχιστικής νουβέλας.
Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια του θεάματος, η Βρετανίδα ηθοποιός εμφανίστηκε στο γυαλί σε ηλικία τριών χρόνων, ενώ και τις καλοκαιρινές διακοπές τις περνούσε δουλεύοντας σε θιάσους. Παίζοντας «λασπωμένη, αλλά ταυτόχρονα πολύ σέξι» στον «Βασιλιά Αρθούρο» (2004), η Νάιτλι ψηφίζεται την ίδια χρονιά ως η πιο σέξι ηθοποιός όλων των εποχών από τους αναγνώστες του περιοδικού «Empire». Αλλά και το «Time» γράφει σε ένα άρθρο του ότι η Κίρα Νάιτλι είναι αποφασισμένη να καθιερωθεί ως ποιοτική ηθοποιός. Με τον Τζο Ράιτ στην καρέκλα του σκηνοθέτη, η Κίρα κρατά με αξιώσεις τον ρόλο της ατίθασης Ελίζαμπεθ στο φιλμ «Περηφάνια και προκατάληψη» (2005), που στηρίζεται στο πιο διάσημο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστιν, και φτάνει ώς την πεντάδα των Όσκαρ. Στην «Εξιλέωση» (2008) θα διαλύσει την εικόνα του πανέμορφου κοριτσιού, πετυχαίνοντας μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της και δίνοντας παράλληλα το προφίλ μιας ηθοποιού που είναι αποφασισμένη να πετύχει.
Μπορεί οι φήμες να τρέχουν με χίλια και οι φανατικοί θαυμαστές της να αναμένουν με αγωνία την επόμενη ταινία της, ωστόσο η Κίρα Νάιτλι εξακολουθεί να κερδίζει κοινό και κριτικούς όχι μόνο επειδή αποδεικνύει την εμβέλειά της ως ηθοποιού, αλλά επειδή καταφέρνει και εξισορροπεί με μοναδικό τρόπο την ένταση με τη λεπτομέρεια, το πάθος με το μέτρο, τη σκληρότητα με την τρυφερότητα, τη γοητεία και τη λάμψη μέσα στο σκοτάδι και στον θάνατο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:34