31/05/2020 04:55:28

Πανεπιστήμια - αποθήκες, δίχως βιβλία

Πανεπιστήμια - αποθήκες, δίχως βιβλία  - Media
Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η εξεταστική περίοδος στα πανεπιστήμια και πολλές σχολές δεν έχουν βιβλία, με συνέπεια να καλούνται οι φοιτητές να εξεταστούν «στο περίπου», από τις σκόρπιες σημειώσεις που έχουν κρατήσει οι ίδιοι στις παραδόσεις όταν οι «επαναστατικές συνθήκες» που επικρατούν, επιτρέπουν τη διεξαγωγή μαθημάτων. Αναρωτιέται κανείς αν μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο μια κοινωνία που δεν διαθέτει βιβλία ώστε να μελετήσουν και να εξεταστούν οι φοιτητές, ωστόσο διαθέτει λίστες λήσταρχων και μπόλικα εκατομμύρια να μοιράζει ως επιχορηγήσεις στα κόμματα – του πολιτικού μας συστήματος – που με αναλογικές ευθύνες κατάντησαν τη χώρα στα χάλια που βιώνουμε.
Αναρωτιέται κανείς τι μέλλον μπορεί να έχει μια χώρα όταν η εναλλακτική πολιτική πρόταση έχει ως βασικό μέλημα για τα πανεπιστήμιά μας όχι το να βρεθούν βιβλία, όχι το να μένουν ανοιχτά, αλλά το να προστατευθούν τα προϊόντα του παραεμπορίου που καταχωνιάζουν λαθρομετανάστες – που έμαθαν αμέσως τα δικαιώματα που τους προσφέρει το περίφημο άσυλο! Επίσης, δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο κατάντημα για τη δημοκρατία από την κραυγαλέα και προκλητική διαστρέβλωση της κοινής λογικής, αυτήν που παρουσιάζει ανερυθρίαστα, σχεδόν ξεδιάντροπα, τα άδεια μπουκάλια που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των μολότοφ ως ανακυκλώσιμο υλικό, τα ρόπαλα ως πλάστρια για να ανοίγουν φύλλο και να φτιάχνουν κουλουράκια οι «αντιεξουσιαστές» και τις αντιασφυξιογόνες μάσκες ως αναγκαίες για την αντιμετώπιση της… αιθαλομίχλης!
Έτσι, μπορούμε να αισθανόμαστε ευτυχείς που τα πανεπιστήμιά μας διαθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά και εμπορικά προϊόντα αυτοδιαχείρισης, αντιασφυξιογόνες μάσκες για παν ενδεχόμενο και ελεύθερη ραδιοφωνία! Το μόνο που μένει, είναι να αποκτήσουν και βιβλία, αλλά, προς ώρας, αυτό… δεν επείγει!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.