23/01/2019 17:03:10

Τσίπρας: Κορυφή του παγόβουνου της κλεπτοκρατίας η λίστα Λαγκάρντ

Τσίπρας: Κορυφή του παγόβουνου της κλεπτοκρατίας η λίστα Λαγκάρντ - Media
«Κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας που εγκαθιδρύθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν η βασική αιτία της χρεοκοπίας» χαρακτηρίζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο  πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος, την περιπτωσιολογία δηλαδή, ποιος παρέλαβε τη λίστα, ποιος το CD, ποιος το αντέγραψε».
 
«Εδώ», όπως αναφέρει, «έχουμε μονάχα ένα μέρος μιας στρατηγικής που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την στηρίζουν όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να βρίσκεται σε φορολογική ασυλία το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία σε αυτό τον τόπο».
 
Τέλος, με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου, ο  Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να «χτυπήσει» προσωπικά τον κ. Βενιζέλο.
 
Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με σχόλιό του στο twitter σχετικά με τη στάση των αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, λέγοντας: «Η πλήρης κάλυψη Βενιζέλου από Σαμαρά - Κουβελη, δένει ακόμη πιο στενά τους "3". Μαζί όχι μόνο στο μνημόνιο, αλλά και στην ατιμωρησία των ισχυρών».
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.