search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:19
MENU CLOSE

Στο εδώλιο ο αντιπρύτανης για ένα i-Phone

04.01.2013 14:11
Στο εδώλιο ο αντιπρύτανης για ένα i-Phone - Media

Ένα πιθανό δωράκι στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, οδηγεί τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Παντή στο εδώλιο, αφού ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για απιστία.

Ένα πιθανό δωράκι στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, οδηγεί τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Παντή στο εδώλιο, αφού ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για απιστία.
 
Για την υπόθεση, ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια σε απιστία ασκήθηκε και στον πρώην διευθυντή της εταιρείας «Λογότυπος» του ΑΠΘ Γιώργο Δημητριάδη.
 
Και οι δύο παραπέμπονται με απ’ ευθείας κλήση να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
 
Ο «Λογότυπος» είναι εταιρεία του Πανεπιστημίου, μέσω της οποίας πωλούνται ηλεκτρονικές συσκευές και αναλώσιμα. Σε βάρος του Γ. Δημητριάδη ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη για εκβίαση κατ΄ εξακολούθηση, καθώς φέρεται να ζητούσε μίζα από προμηθευτές που ήθελαν να συνεργαστούν με το ΑΠΘ, ενώ ο ίδιος κατηγορείται και για υπεξαίρεση αξίας 1.500 ευρώ, η οποία αφορά προϊόντα που πωλούνταν στο κατάστημα της «Λογότυπος».
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη τρεις εισαγγελικές έρευνες στο ΑΠΘ, που αφορούν κακουργηματικές πράξεις και έχουν ανατεθεί στο ΣΔΟΕ. Πρόκειται για το ταξίδι  των πρυτανικών Αρχών στην Κωνσταντινούπολη, για να παραστούν σε γάμο, με έξοδα που φέρεται να χρεώθηκαν στο ΑΠΘ, ενώ χωριστές έρευνες γίνονται για την εκμίσθωση των κυλικείων του ιδρύματος, τις εργολαβικές αναθέσεις και τα επιμίσθια των καθηγητών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:19