search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:09
MENU CLOSE

Εορτασμοί σε όλη τη χώρα για τα Θεοφάνια

06.01.2013 12:47
Εορτασμοί σε όλη τη χώρα για τα Θεοφάνια - Media

Με ευλάβεια γιορταστήκαν τα Θεοφάνια και ο Αγιασμός των υδάτων σε ολόκληρη τη χώρα ενώ δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες κατά πολιτικών και τοπικών παραγόντων.

Με ευλάβεια γιορταστήκαν τα Θεοφάνια και ο Αγιασμός των υδάτων σε ολόκληρη τη χώρα ενώ δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες κατά πολιτικών και τοπικών παραγόντων.

Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και παρουσία του πρωθυπουργού.

«Θέλω να στείλω μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας ότι θα τα καταφέρουμε» είπε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη λήξη του Αγιασμού.

Στο λιμάνι είχαν βρεθεί νωρίτερα ομάδα απολυμένων από εργοστάσιο λιπασμάτων οι όποιοι φώναξαν συνθήματα αποδοκιμασίας. Σε άλλο σημείο του λιμανιού πολίτες αποδοκίμασαν το δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο φωνάζοντας «μας κάνατε να μην μπορούμε να έρθουμε στο Σταυρό»

Στην Αθήνα, ο Αγιασμός των υδάτων τελέσθηκε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι και στο κολυμβητήριο στο Μετς, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και πλήθους βουλευτών.

Ο Γ.Καμίνης στο μήνυμά του ανέφερε ότι εκτός της οικονομικής κρίσης, υπάρχει και η πολιτική κρίση και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να μπούμε σε «μια δημοκρατική ομαλότητα του πολιτικού συστήματος». 

Σε ανάλογο κλίμα τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων και στη Θεσσαλονίκη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου. Μεταξύ των κολυμβητών ήταν και ένας 9χρονος, ο οποίος υπέστη υποθερμία και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Φώτων και στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15