search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:16
MENU CLOSE

Χιονιάς μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας

08.01.2013 06:58
Κακοκαιρία με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Δείτε την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ - Media

Χιονόνερο και σε κάποιες περιοχές κατά τόπους χιόνι πέφτει από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πυκνές είναι οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες στα βόρεια.  

Χιονόνερο και σε κάποιες περιοχές κατά τόπους χιόνι πέφτει από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πυκνές είναι οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες στα βόρεια.                         
 
Κλειστός λόγω ομίχλης και χιονόπτωσης είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης, από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο. Έκλεισε και η Λεωφόρος Διονύσου, από το χωριό Ανατολή προς τον Διόνυσο. Κλειστή είναι από χτες η Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του Τελεφερίκ προς το καζίνο.
 
Kλειστά θα μείνουν λόγω της χιονόπτωσης  τα σχολεία του Διονύσου και των δημοτικών διαμερισμάτων Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, ενώ δε θα λειτουργήσουν τα Αρσάκεια Εκάλης. Επίσης, κλειστά παραμένουν ορισμένα σχολεία στους δήμους Αγίων Αναργύρων και Καματερού και τρία σχολεία στο δήμο Πετρούπολης.
 
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό. Κλειστή  για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, ενώ μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία  για τα ΙΧ.
 
Εν τω μεταξύ, λόγω του ψύχους, ο δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο χώροι φιλοξενίας αστέγων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στη συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης επί των οδών Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα. Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1960.
 
Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά, έλαβαν έκτακτα προληπτικά μέτρα, για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες της πόλης. Όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 και εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν εκτός από τα πέντε ΚΑΠΗ που θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, θα προστεθούν και άλλα για την εξυπηρέτηση των πολιτών
 
Παράλληλα, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Κεντρική, Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, παρά την πτώση της θερμοκρασίας. Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Ωστόσο, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, στο νομό Πέλλας, αλλά και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών.
 
Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια. Με καθυστέρηση θα ανοίξουν σχολεία στη Δυτ. Μακεδονία
 
Αργότερα θα ξεκινήσουν το πρωί της Τρίτης, τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, με απόφαση των δημάρχων, τα σχολεία στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. και στα Γρεβενά στις 9:30π.μ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:15