search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:01
MENU CLOSE

Καθυστερήσεις και σήμερα στο Μετρό

08.01.2013 07:05
Καθυστερήσεις και σήμερα στο Μετρό - Media

Με καθυστερήσεις διεξάγονται και σήμερα Τρίτη, τα δρομολόγια του Μετρό λόγω της συνέχισης της κατάληψης στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στα Σεπόλια.

Με καθυστερήσεις διεξάγονται και σήμερα Τρίτη, τα δρομολόγια του Μετρό λόγω της συνέχισης της κατάληψης στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στα Σεπόλια.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το Μετρό δεν είναι ελλειμματική επιχείρηση και παράλληλα καταγγέλλουν σχέδιο υποβάθμισης της εταιρείας προκειμένου να δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων, Αντώνη Σταματόπουλο, οι καθυστερήσεις σήμερα θα είναι πιο έντονες, αφού οι συρμοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.
Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων του μετρό προέβη σε αιφνίδια κατάληψη από τα ξημερώματα της Δευτέρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από τα αμαξοστάσια οι συρμοί του μετρό και να υπάρχουν καθυστερήσεις στη "γραμμή 2" (Αγ. Αντώνιος- Αγ. Δημήτριος) και στη "γραμμή 3" (Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας).
Σε σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι επισημαίνουν:
«Βρισκόμαστε σε κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας των Σεπολίων, αντιστεκόμενοι στη μεθόδευση του υπουργείου, να απαξιώσει το κοινωνικό έργο του σιδηροδρόμου, παρουσιάζοντας την εταιρεία προβληματική. Με το πρόσχημα της εξυγίανσης, η κυβέρνηση βάλει εναντίων των Συλλογικών μας Συμβάσεων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς, να αποτελέσουν φθηνό "εργατικό κρέας" στις ορέξεις των δουλεμπόρων – εργολάβων, που καραδοκούν να αναλάβουν τη συντήρηση και την εν γένει λειτουργία του μέσου. Ο αγώνας μας θα έχει διάρκεια, συνέχεια και συνέπεια μέχρι την τελική νίκη».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:01