18/11/2019 12:33:19

Κατά λιστών και διαγραφών

Κατά λιστών και διαγραφών  - Media
Χθες το βράδυ περίμενα, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, να πάει η ώρα 11 μ.μ. για να παρακολουθήσω σε απευθείας μετάδοση πώς – δεν – θα δικαιολογήσει ο πρώην υπουργός Οικονομίας το ότι από τα 2.061 ονόματα της περίφημης λίστας έλειπαν μόνο τρία ονόματα και αυτά από σύμπτωση ή ατυχία ή σκευωρία έσπασε ο διάολος το ποδάρι του – γιατί το σπάει καμιά φορά – ήταν στενών συγγενικών του προσώπων. Μερικές φορές το έγκλημα γίνεται πιο ειδεχθές στην προσπάθεια αιτιολογίας του από ό,τι το ίδιο. Αυτό έγινε και χθες, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, το βράδυ. Ο υπουργός, που για πρώτη φορά μας μίλησε ξεκάθαρα και σταράτα για το τεράστιο έγκλημα της φοροδιαφυγής κατά της κοινωνίας και φορολόγησε άγρια τον ελληνικό λαό, ως πρώτο του μέλημα κατηγορείται σήμερα ότι υπήρξε η διαγραφή από τη λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες στενών του συγγενικών προσώπων. Η πράξη είναι βίαιη, ακατανόητη και ξεπερνά τα όρια του ανεκτού.
Δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στενάζουν κάτω από το βάρος μιας πρωτόγνωρης και άδικης στην κατανομή φορολόγησης. Πρόκειται για κακούργημα στα όρια της ιεροσυλίας μιας και η ακατανόητη ενδεχόμενη – μένει να αποδειχτεί επίσημα – πράξη του αποτελεί, ιδιαίτερα σε μια παρόμοια περίοδο, τη μέγιστη περιφρόνηση προς τον λαό, το αίσθημά του, τη ζωή του. Αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.