search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:40
MENU CLOSE

Κατά λιστών και διαγραφών

08.01.2013 10:36
Κατά λιστών και διαγραφών  - Media

Χθες το βράδυ περίμενα, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, να πάει η ώρα 11 μ.μ. για να παρακολουθήσω σε απευθείας μετάδοση πώς – δεν – θα δικαιολογήσει ο πρώην υπουργός Οικονομίας το ότι από τα 2.061 ονόματα της περίφημης λίστας έλειπαν μόνο τρία ονόματα…

Χθες το βράδυ περίμενα, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, να πάει η ώρα 11 μ.μ. για να παρακολουθήσω σε απευθείας μετάδοση πώς – δεν – θα δικαιολογήσει ο πρώην υπουργός Οικονομίας το ότι από τα 2.061 ονόματα της περίφημης λίστας έλειπαν μόνο τρία ονόματα και αυτά από σύμπτωση ή ατυχία ή σκευωρία έσπασε ο διάολος το ποδάρι του – γιατί το σπάει καμιά φορά – ήταν στενών συγγενικών του προσώπων. Μερικές φορές το έγκλημα γίνεται πιο ειδεχθές στην προσπάθεια αιτιολογίας του από ό,τι το ίδιο. Αυτό έγινε και χθες, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, το βράδυ. Ο υπουργός, που για πρώτη φορά μας μίλησε ξεκάθαρα και σταράτα για το τεράστιο έγκλημα της φοροδιαφυγής κατά της κοινωνίας και φορολόγησε άγρια τον ελληνικό λαό, ως πρώτο του μέλημα κατηγορείται σήμερα ότι υπήρξε η διαγραφή από τη λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες στενών του συγγενικών προσώπων. Η πράξη είναι βίαιη, ακατανόητη και ξεπερνά τα όρια του ανεκτού.
Δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στενάζουν κάτω από το βάρος μιας πρωτόγνωρης και άδικης στην κατανομή φορολόγησης. Πρόκειται για κακούργημα στα όρια της ιεροσυλίας μιας και η ακατανόητη ενδεχόμενη – μένει να αποδειχτεί επίσημα – πράξη του αποτελεί, ιδιαίτερα σε μια παρόμοια περίοδο, τη μέγιστη περιφρόνηση προς τον λαό, το αίσθημά του, τη ζωή του. Αυτά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:40