search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:55
MENU CLOSE

«Τα΄βαλε» με ΣΥΡΙΖΑ, Βαξεβάνη και Διώτη ο Βενιζέλος

10.01.2013 14:15
«Τα΄βαλε» με ΣΥΡΙΖΑ, Βαξεβάνη και Διώτη ο Βενιζέλος - Media

Εκτός εαυτού βγήκε για μία ακόμη φορά μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Εκτός εαυτού βγήκε για μία ακόμη φορά μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.
 
Απαντώντας σε μία σειρά από δημοσιεύματα, δηλώσεις αλλά και επίσημες προτάσεις για παραπομπή του σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο δεύτερος τη τάξει κυβερνητικός εταίρος μίλησε για «πολιτική σκευωρία» και για «χυδαία, συκοφαντική, οργανωμένη επίθεση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ» εις βάρος του.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι στην «σκευωρία» συμμετείχαν και οι Κώστας Βαξεβάνης και Ιωάννης Διώτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη ότι «έκανε αντίγραφα της λίστας σαν μαρουλόφυλλα και τα μοίραζε».
 
Ο κ. Βενιζέλος λαμβάνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, εμφανίστηκε θιγμένος και δήλωσε ότι ανέμενε διαφορετική εξέλιξη.
 
Όπως είπε, περίμενε «ο ΣΥΡΙΖΑ και έλασσον αντιπολίτευση να αποσύρουν τις προτάσεις για προανακριτική που» τον στοχοποιούν.
 
Ο κ. Βενιζέλος εξέλαβε ως δεδεομένα και αληθή στοιχεία που είδαν απλώς το φως της δημοσιότητας  και που ανέφεραν ότι το usb (στικάκι) που ο ίδιος παρέδωσε στο Μαξίμου έχει δημιουργηθεί σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών.
 
«Κάνουν ακόμα και τον πιο κακόπιστο με τυφλωμένο πολιτικό μίσος ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική σκευωρία», είπε ο κ. Βενιζέλος.
 
«… Δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση. Είναι  οργανωμένη και συκοφαντική και καθοδηγήθηκε επωνύμως από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Έλεγαν ότι για την οικογένεια μου που δήθεν κρυβόταν στη λίστα. Δεν το ανέχομαι. Δεν ανέχομαι ότι μια νέα βουλευτής κατέθεσε ερώτηση για δήθεν 600 κρυμμένα ονόματα. Κατέθεσαν ερώτηση αμφισβητώντας το κύρος της 3μελούς επιτροπής που πήγαν να πάρουν τα στοιχεία στην Γαλλία», είπε.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θεωρία του των δύο άκρων κατηγορώντας μάλιστα ότι συγκροτούν μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή.
 
«Στήθηκε ένα ολόκληρο παιχνίδι το οποίο άνοιξε και την πόρτα για την πανηγυρική είσοδο της Χρυσής Αυγής με την οποία συγκροτούν μέτωπο. Αντί να συγκροτήσουμε μέτωπο κατά του Ναζισμού φτιάχνουν μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας», είπε εκνευρισμένος ο κ. Βενιζέλος.
 
«Με την αγαστή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και τους ορισμένους βουλευτές του να χοροπηδούν δίπλα στον Βαξεβάνη. Αυτός που έδωσε στο Βαξεβάνη τη λίστα είπε ψέματα στη Βουλή ότι δεν έχει το usb. Το απέκρυψε από την υπηρεσία του, το είχε και το αντέγραψε. Σε εμένα τι έδωσε το αντίγραφο ή το πρωτότυπο;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε .
 
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για χυδαιότητα λέγοντας: «Είναι δυνατόν να εμφανίζεται αρχηγός κόμματος και να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε σε 2 εκλογές με την λίστα στα χέρια του; Πως λέει τις χυδαιότητες αυτές;  Είναι εκβιαστικού χαρακτήρα». Εξήγησε πως μετά τις αποκαλύψεις επικρατεί «νευρικός κλονισμός δημοσιογραφικά από Βαξεβάνη και πολιτικά από ορισμένα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι η πηγή Βαξεβάνη που του έδωσε στικ και κάνει υποδείξεις; Αυτός που του το έδωσε με τις υποδείξεις ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να το δώσει και σε άλλους εκδότες. Βοά ο τόπος  για συναντήσεις και προσφορές. Ας σας φωτίσει ο Θεός να αποσύρετε τις προτάσεις», κατέληξε.
 
Στον κ. Βενιζέλο απάντησε μέσο του Twitter o Κώστας Βαξεβάνης:
Παράλληλα ερωτά τον κ. Πεπόνη, αν ελεγχθεί ο Βενιζέλος για πιθανή παραποίηση στοιχείων.


 
Στο μεταξύ, υπόνοιες για εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών και στοιχεία για την «ημερομηνία αλλοίωσης», όπως αναφέρει, της λίστας Λαγκάρντ περιλαμβάνονται στο σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC, του Κώστα Βαξεβάνη.
 
"Το παραμύθι πάει να γίνει μυθιστόρημα όταν αρχίσουν να ακούγονται τέτοιες τερατωδίες¨από τον πρόεδρο ενός κόμματος", ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος χωρίς να την κατανομάσει είπε λίγο νωρίτερα :
 
"Δεν μπορώ να αποσιωπήσω το γεγονός ότι μια νέα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση για 600 δήθεν επιπλέον ονόματα που σβήστηκαν απ' τη λίστα" Λαγκάρντ.
 
"Ποτέ δεν έκανα αποκαλύψεις περί 600 ονομάτων αφού τα 600 ονόματα αναφέρθηκαν σε συζήτηση σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Δύο ώρες αργότερα στον ΣΚΑΙ από πολιτική λεπτότητα για να μην μπω ότι λέχθηκε στον ΑΝΤ1, είπα ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη δεύτερη λίστα υπάρχουν 600 παραπάνω ονόματα", τόνισε.
 
Όπως διευκρίνισε η κυρία Βαλαβάνη, στους δημοσιογράφους που την πήραν στη συνέχεια τηλέφωνο είπε ότι δεν εχει καμία πρόσβαση στις έρευνες και σε πληροφορίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:53