search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων

11.01.2013 06:39
Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων - Media

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι. Νέα σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το γεγονός.

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι. Νέα σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το γεγονός.
 
Πρόκειται για τα σπίτια των δημοσιογράφων  Γ. Οικονομέα, Α. Λιάρου, Π. Καρσιώτη, Α. Σκυλλάκου και Χ. Κώνστα, με τις επιθέσεις να εξελίσσονται ως εξής: Στις 03.40 στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα- όπου μένουν τα παιδιά του-, στις 04.10 στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στην οικία του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.
 
Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.
 
«Αν πέρναγε κανείς από το σημείο θα είχε σκοτωθεί. Όσον αφορά εμένα το μόνο που έχω να πω, είναι ότι χωρίς να είμαι ιδιαιτέρως ατρόμητος, αυτό που με τρομοκρατεί είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι και ότι μπορεί να σκοτωθεί ένας αθώος. Εμένα δεν με φυλάνε», είπε ο Γ. Οικονομέας, σχολιάζοντας την επίθεση κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στο Mega και πρόσθεσε: «Παλιά μας κυνηγούσε η αστυνομία. Τώρα έχουμε αυτό».

ΕΣΗΕΑ: Περίεργα κέντρα στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης

Για περίεργα κέντρα που στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης και την ενημέρωση έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης.

«Φαίνεται ότι η 'στρατηγική της έντασης' που κυβερνητικοί κύκλοι καλλιεργούν συστηματικά, προχωρά. Περίεργα κέντρα μέσα και έξω από το βαθύ κράτος και τις μαφίες, αξιοποιώντας ενδεχομένως ανακλαστικά κάποιων ανεγκέφαλων, στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης, την ενημέρωση των πολιτών και εν τέλει αποπροσανατολίζουν και εκφοβίζουν την καθημαγμένη κοινωνία σε μια πορεία προς την κατάργηση της δημοκρατίας, σε όφελος των πιο ακραίων δυνάμεων της ολιγαρχίας. Η δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με περισσότερο σθένος, να προστατεύσει την ελευθεροτυπία, να αντιμετωπίσει με μαζικούς δημιουργικούς, πολύμορφους αγώνες τη φτώχεια και την ανισότητα που φέρνουν τα Μνημόνια ακυρώνοντας τις προκλήσεις των κάθε λογής σκοτεινών παράκεντρων της εξουσίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τρίμης.

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ

Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και «καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους».
 
Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι «οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου».
 
«Οι δημοσιογράφοι» τονίζει «είναι ταγμένοι να ενημερώνουν ελεύθερα την κοινή γνώμη, με βάση τη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν επηρεάζονται –ούτε τρομοκρατούνται- από κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μαστίζεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές».
 
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς «να αποδοκιμάσουν την κάθε μορφής βία εναντίον των δημοσιογράφων και να συστρατευθούν μαζί μας στην υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας, για μια ενημέρωση ελεύθερη, αντικειμενική και πλουραλιστική».
 
ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξης Τσίπρας:

Τις επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων καταδίκασε σήμερα και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Real fm.
«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς (…) Είμαι ανήσυχος γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και έντασης και την ανάδειξη ίσως από πουθενά ζητημάτων που είχαν απασχολήσει παλαιότερα την ελληνική κοινωνία, ίσως το 2008 και είχαν υποστεί μια ήττα οι λογικές της βίας, της μολότωφ, της καμένης τράπεζας. Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί για να καταδικάσει τα γκαζάκια στα σπίτια των δημοσιογράφων που μπήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Αντιπαράθεση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθώντας τη… μόδα των τελευταίων ημερών ο Σίμος Κεδίκογλου «άρπαξε» την ευκαιρία, με αφορμή τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων, για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει: «Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του; »

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση αφού σε σχετική του ανακοίνωσή η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

»Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της  περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία. 

»Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.  

»Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση».

ΚΚΕ:
Από την πλευρά του ΚΚΕ η γ.γ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για ανεγκέφαλους και παλικάρια της φακής ενώ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «μια κατάληψη πρέπει να έχει στόχο και αίτημα, εν πάση περιπτώσει πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο, η ιδιοκτησία, η διαχείριση κλπ και να στηρίζεται και να ελέγχεται είτε από τον δήμο, είτε από τους κατοίκους, τέτοιου είδους καταλήψεις για προσωπική χρήση που ο καθένας κάνει τον χώρο ότι θέλει ή αυτά τα περί αυτοδιαχείρισης είναι ανόητα πράγματα. Τον 18ο και τον 19ο αιώνα η αυτοδιαχείριση φάνταζε πολύ προοδευτικό φαινόμενο, καθόλου δεν τα εγκρίνουμε αυτά».

(Το βίντεο είναι από το enikos.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33