search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Moody’s: Υποβάθμιση τριών μονάδων για Κύπρο

11.01.2013 07:11
Moody’s: Υποβάθμιση τριών μονάδων για Κύπρο - Media

Την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, από το «Β3» σε «Caa3».

Την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, από το «Β3» σε «Caa3».
Σύμφωνα με τον Moody’s, είναι ορατός ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών στη χώρα αφού η κατάσταση «μπορεί σαφώς να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 έως 18 μηνών», λόγω των σοβαρών δυσχερειών στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος πλήττεται από την έκθεση του στην κρίση που ταλαιπώρησε την Ελλάδα. Ταυτόχρονα ο οίκος αξιολόγησης διατηρεί αρνητική την προοπτική της κυπριακής οικονομίας.
«Ο βασικός παράγοντας που οδήγησε τον Moody’s να μειώσει τη πιστοληπτική ικανότητα κατά τρεις βαθμίδες, είναι η αυξημένη υποστήριξη που θα χρειαστεί να παράσχει η κυβέρνηση στις κυπριακές τράπεζες» ανέφερε σε δήλωση του ο οίκος αξιολόγησης.
Επιπλέον, η έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η οποία περιλαμβάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παραμένει «αβέβαιη», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Moody’s.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59