search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:31
MENU CLOSE

Επανέκδοση της «Ε»

09.01.2013 22:00
oldphotoseleftherotypia1357902871.jpg

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» στην επιχείρηση επανέκδοσης της εφημερίδας (ανακοινώθηκε για σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου) χάλασε τα σχέδια της εκδοτικής εταιρείας στην προώθηση και διαφήμισή της ως της μεγάλης επιστροφής της αδέσμευτης εκδοτικής φωνής.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» στην επιχείρηση επανέκδοσης της εφημερίδας (ανακοινώθηκε για σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου) χάλασε τα σχέδια της εκδοτικής εταιρείας στην προώθηση και διαφήμισή της ως της μεγάλης επιστροφής της αδέσμευτης εκδοτικής φωνής. Είναι ενδεικτικό ότι η διοίκηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος ματαίωσε την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου υπό τον φόβο των διαμαρτυρόμενων εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της οδού Μίνωος. Ο νέος μέτοχος της εταιρείας Χ. Οικονομόπουλος και ο διευθυντής Β. Παναγόπουλος μετά τη συγκέντρωση της Τρίτης ζήτησαν συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ και την Ένωση Λιθογράφων. Τα μέλη της Ένωσης Συντακτών, ωστόσο, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινή θέση για το αν αποδεχθούν τη συνάντηση με τη διοίκηση της «Ελευθεροτυπίας»!

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν «σκοτεινή μεθόδευση» της εταιρείας στην επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας», που δεν τιμάει την παράδοση του ιστορικού τίτλου της, και χαρακτήρισαν την έκδοση «φάντασμα». Πέρα από το γεγονός πως η εταιρεία επιχειρεί να επανεκδώσει την εφημερίδα χωρίς να αναλάβει τις υποχρεώσεις της έναντι των 850 εργαζομένων στους οποίους δεν έδωσε καν το δώρο των Χριστουγέννων, καταγγέλθηκε η επιλογή πρόσληψης ελάχιστων μόνο δημοσιογράφων απ’ όσους ανέμεναν θετικά τις πρωτοβουλίες της εκδότριας αλλά και των ατομικών συμβάσεων με εταιρεία-φάντασμα, η οποία στη συνέχεια «επινοικιάζει» τους εργαζόμενους στην εκδοτική εταιρεία.
Η Χ.Κ. Τεγόπουλος σκόνταψε και στην εκτύπωση του φύλλου. Δεν κατάφερε να συμφωνήσει με την Ίριδα και την «Καθημερινή» με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η έκδοση. Yπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Tρίτη Όψη Α.Ε. η οποία αναλαμβάνει συνολικά την επανέκδοση και εκτύπωση της εφημερίδας.
Τα προβλήματα για τη διοίκηση – διεύθυνση της «Ε» δεν σταματάνε εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι αντιδρούντες εργαζόμενοι φέρονται έτοιμοι να καταθέσουν νέα ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη δέσμευση όλων των εσόδων που θα έχει  εφεξής η εταιρεία προς εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:31