search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:43
MENU CLOSE

Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης το Πολυνομοσχέδιο

14.01.2013 19:02
Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης το Πολυνομοσχέδιο - Media

Με 166 ψήφους υπέρ, 123 εναντίον, και 1 "παρών"  υπερψηφίστηκε "κατά πλειοψηφία" από την κυβερνητική πλειοψηφία (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών με το οποίο επικυρώνονται οι επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και σειρά άλλων διατάξεων.

Με 166 ψήφους υπέρ,  123 εναντίον, και 1 "παρών"  υπερψηφίστηκε "κατά πλειοψηφία" από την κυβερνητική πλειοψηφία (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών με το οποίο επικυρώνονται οι επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και σειρά άλλων διατάξεων. Παρόντες ήταν 290 βουλευτές
 
Σημειώνεται πως από τη ΔΗΜΑΡ καταψηφίστηκε το άρθρο 35 για τα εργασιακά το οποίο τελικά εγκρίθηκε με 151 ΝΑΙ, 136 ΟΧΙ και 3 "Παρών".

ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Σημειώνεται πως οι κύριοι Κ. Σκανδαλίδη και Γ. Κουτσούκος ψήφισαν ΝΑΙ σε όλα, ενώ ο κ. Μ. Κασσής υπερψήφισε στο σύνολο καταψηφίζοντας τα άρθρα 31 και 35.

Μεταξύ των διατάξεων που υπερψηφίστηκαν περιλαμβάνεται και η τροποποίηση στην δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2012 στο Eurogroup.
 
Θεσπίζει ως εφαροστέο δίκαιο το βρετανικό (όπως και τα προηγούμενα Μνημόνια), ενώ προβλέπει ρητά ότι:
 
«Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης»
 
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ησυνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
 
Το πολυνομοσχέδιο «σκούπα»174 σελίδων είχε κατατεθεί το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή και περιλαμβάνει ένα μωσαϊκό ρυθμίσεων από την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης για την ανταλλαγή ομολόγων, τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες εποπτείας υπουργείων, ΔΕΚΟ, δήμων, ταμείων και άλλων φορέων του δημοσίου, έως και ρυθμίσεις για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, για τον ΟΣΕ, για την απελευθέρωση αγορών και άλλες διατάξεις.
Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικώ ν Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε στην απόσυρση συγκεκριμένων ρυθμίσεων μετά από παρατηρήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι οποίες –σύμφωνα με τον ίδιο – δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του δανείου.
Διευκρίνισε ωστόσο πως –όπως είχε γίνει και στο παρελθόν-  οι διατάξεις που αφαιρούνται, θα εισαχθούν σε επόμενο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα:
– Αποσύρεται το άρθρο 23 που είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και αφορά στον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και τη μεταφορά εποπτείας στο Γραφείο Βιομηχανίας
– Αποσύρεται το άρθρο 42 που αφορά στην κατάργηση μεταβατικών εδρών πρωτοδικείων
– Αποσύρεται το άρθρο 47 που αφορά στην ενσωμάτωση διατάξεων οδηγίας 2010/45
– Αποσύρεται το άρθρο 49 που αφορά στο πολεοδομικό γραφείο ΕΟΤ
– Αποσύρθηκε ήδη το άρθρο 48 που αφορά στην τροποποίηση του ν. 2523 του 1997 για ποινές παράβασης που θα ενταχθούν όλες στο Ποινολόγιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:42