24/10/2019 09:18:39

Έναρξη των εκπτώσεων

Έναρξη των εκπτώσεων - Media
Ξεκινούν οι εκπτώσεις σήμερα, 15 Ιανουαρίου με μεγάλη πτώση του τζίρου στην αγορά.
Σε επίπεδα πάνω από 50% αναμένεται να διαμορφωθούν τα ποσοστά των χειμερινών εκπτώσεων που αρχίζουν σήμερα Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, ενώ μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει θα πάρουν οι καταναλωτές τις αμέσως επόμενες μέρες από τις προσφορές που αρχίζουν και επίσημα πολλά καταστήματα.
Η μεγάλη πτώση του τζίρου για το σύνολο της αγοράς αλλά και η μειωμένη κίνηση τις ημέρες των γιορτών, παρά τις προσφορές που έφταναν μέχρι το 40%, αναγκάζουν τους επιχειρηματίες να αρχίσουν νωρίτερα τις μεγάλες μειώσεις τιμών.
Η πτώση του τζίρου φαίνεται και στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο, χωρίς τα καύσιμα, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2012 ήταν μειωμένος κατά 16,5% σε ετήσια βάση, ενώ αν συμπεριληφθούν τα καύσιμα ο τζίρος του λιανεμπορίου σημείωσε μείωση 17,1%.
Ειδικά ο Δεκέμβριος που παραδοσιακά είναι μήνας αγορών, καθώς πραγματοποιείται σε αρκετούς κλάδους του εμπορίου το 50% και πλέον των πωλήσεών τους, το 2012 δεν θύμιζε με τίποτα άλλες χρονιές. Η πτώση της κατανάλωσης έπληξε και τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.
Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.