search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:56
MENU CLOSE

Βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία

15.01.2013 22:00
Βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία - Media

Σχήμα οξύμωρον βέβαια αλλά (εικονική) πραγματικότητα πολύ σύντομα. Μέχρι το προσεχές φθινόπωρο θα λειτουργήσει στο Σαν Αντόνιο η πρώτη βιβλιοθήκη του κόσμου στην οποία δεν θα υπάρχουν χειροπιαστά βιβλία

Σχήμα οξύμωρον βέβαια αλλά (εικονική) πραγματικότητα πολύ σύντομα. Μέχρι το προσεχές φθινόπωρο θα λειτουργήσει στο Σαν Αντόνιο η πρώτη βιβλιοθήκη του κόσμου στην οποία δεν θα υπάρχουν χειροπιαστά βιβλία.

Ο κόσμος αλλάζει και γίνεται πολύ πιο «ηλεκτρονικός». Η τεχνολογία κάνει άλματα και αυτά που ξέραμε κινδυνεύουμε να τα ξεχάσουμε.

Ο δικαστής Νέλσον Γουλφ είναι ο εμπνευστής της πρώτης δημόσιας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης. Φανατικός αναγνώστης και λάτρης των παραδοσιακών βιβλίων με το σκληρό εξώφυλλο και τη μοναδική μυρωδιά του χαρτιού μεν, πρωτοπόρος ακόλουθος της τεχνολογίας δε.

«Έχω περισσότερα από 1.000 σπάνια βιβλία στη βιβλιοθήκη μου. Λατρεύω το διάβασμα με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά ο κόσμος προχωρά και αυτός είναι ένας τρόπος να προσφέρω στην κοινότητα» είπε ο Γουλφ που εμπνεύστηκε για το δημιούργημά του όταν διάβασε τη βιογραφία του μακαρίτη Στιβ Τζομπς.

Η high tech βιβλιοθήκη δεν θα περιλαμβάνει φυσικά διαδρόμους από ράφια γεμάτα βαριά βιβλία αλλά στα σχεδόν 5.000 τετραγωνικά μέτρα θα υπάρχουν διάδρομοι γεμάτοι υπολογιστές. Θα υπάρχουν 100 συσκευές για e books για μεγάλους και 50 για παιδιά, 50 σταθερά κομπιούτερς, 50 φορητά και 50 ταμπλέτες.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να φορτώνουν όποιο βιβλίο επιθυμούν και να δανείζονται (όπως έκαναν παλιά με τα βιβλία) τις συσκευές. Η βιβλιοθήκη θα συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους ηλεκτρονικών εκδόσεων βιβλίων και θα περιλαμβάνει περισσότερους από 10.000 τίτλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:56