search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:01
MENU CLOSE

Τα βλέμματα στη δικηγόρο του Διώτη

16.01.2013 07:42
Τα βλέμματα στη δικηγόρο του Διώτη - Media

Στη δικηγόρο και συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη, η οποία, κατά ομολογία του, τον βοήθησε να αντιγράψει το στικάκι που είχε πάρει από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στρέφονται οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Στη δικηγόρο και συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη, η οποία, κατά ομολογία του, τον βοήθησε να αντιγράψει το στικάκι που είχε πάρει από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στρέφονται οι οικονομικοί εισαγγελείς.
 
Σύμφωνα με τα Νέα, οι εισαγγελείς μελετούν το αίτημα Διώτη για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν το στικάκι που παρέδωσε εκείνος έχει υποστεί αλλοιώσεις ή μεταβολές και ποιες είναι αυτές. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατονομάζει στο υπόμνημά του τη συνεργάτιδά του, δηλώνοντας ότι και εκείνη με τη σειρά της είναι πρόθυμη να καταθέσει στη Δικαιοσύνη.
 
Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν άμεσα αν θα ασκήσουν εκείνοι την ποινική δίωξη εις βάρος των μη πολιτικών προσώπων για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων ή αν θα στείλουν τον φάκελο στη Βουλή που αποφασίζει και για την τύχη των συμμετόχων με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
 
Δύο σενάρια βλέπουν ως πιο πιθανά οι ειδικοί για να πέσει φως στον αριθμό των αρχείων τα οποία παρέλαβε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, δηλαδή αν ήταν
2059 ή 2062, οπότε και αν παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ αλλοιωμένη ή όχι.
Το πρώτο είναι κατά την αντιγραφή των αρχείων από το στικ «Παπακωνσταντίνου» στο στικ «Διώτη» να χρησιμοποιήθηκε ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή.
 
Η δεύτερη περίπτωση είναι να εντοπιστούν τα υπολείμματα των αρχείων που διέγραψε από το στικ «Παπακωνσταντίνου» είτε στο κομπιούτερ όπου πραγματοποιήθηκε η διαγραφή, το οποίο πιθανώς να είναι το ίδιο με αυτό στο οποίο έγινε η αντιγραφή, είτε στο ίδιο το στικ που μπορεί να συνέχισε να χρησιμοποιείται στην υπηρεσία.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:55