search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:22
MENU CLOSE

Παπανδρέου: «Ψάχναμε φοροφυγάδες μέσω Google Maps»

16.01.2013 11:16
Παπανδρέου: «Ψάχναμε φοροφυγάδες μέσω Google Maps» - Media

Για τις σχέσεις του με τον πρώην συμφοιτητή του, Αντώνη Σαμαρά και τις γυναίκες, αλλά και για τις πολιτικές του αποφάσεις και επιδιώξεις, μιλάει ο Γιώργος Παπανδρέου στην τοπική αμερικανική εφημερίδα «Oregonian», με αφορμή την  επερχόμενη ομιλία του στο World Affairs Council, στο Πόρτλαντ στις 26 Φεβρουαρίου.

Για τις σχέσεις του με τον πρώην συμφοιτητή του, Αντώνη Σαμαρά και τις γυναίκες, αλλά και για τις πολιτικές του αποφάσεις και επιδιώξεις, μιλάει ο Γιώργος Παπανδρέου στην τοπική αμερικανική εφημερίδα «Oregonian», με αφορμή την  επερχόμενη ομιλία του στο World Affairs Council, στο Πόρτλαντ στις 26 Φεβρουαρίου.
 
Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει στον δημοσιογράφο Richard Read
ότι ως φοιτητής, με την παρέα του, έπινε αρκετά και χρησιμοποιούσε την κιθάρα για να έχει επιτυχίες στο γυναικείο φύλλο, αλλά και ότι  επί των ημερών του χρησιμοποιήθηκαν οι χάρτες της Google για τον εντοπισμό εκείνων που δεν πλήρωναν φόρους για τις πισίνες τους, ενώ θεωρεί καλή ιδέα για την κρίση να δοθούν κουπόνια στους ανέργους και «να τους αφήσουμε να σπουδάσουν όπου θέλουν»…
 
Υποστηρίζει ακόμη ότι ο Αντώνης Σαμαράς πλέον συνεχίζει το δικό του πρόγραμμα και, όπως αναφέρει: «Ήλπιζα ότι θα ήταν συνεργάσιμος (ως αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης) όταν ήμουν πρωθυπουργός. Ήταν αρκετά, πώς να το πω, αρνητικός, εξαιρετικά επικριτικός και εύκολα εκμεταλλευόταν τον πόνο του ελληνικού λαού», ενώ προσθέτει: «Τώρα νομίζω ότι έχει αλλάξει εντελώς τον σκοπό του. Αποδέχθηκε ουσιαστικά το πρόγραμμα που είχα εγώ ακολουθήσει. Έχουμε προσωπική σχέση που κατά καιρούς διατηρούμε και βρισκόμαστε».
Για την εποχή που συγκατοικούσαν στο κολέγιο αναφέρει: «Εγώ ήμουν εξορία, αυτός δεν ήταν. Θα πήγαινε πίσω στην Ελλάδα. Αλλά φυσικά, ήταν ενάντια στη χούντα. Ήμουν πολύ πιο αναμεμιγμένος στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής, λόγω του πολέμου του Βιετνάμ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Εκείνο τον καιρό, οι φοιτητές είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί αρκετά».
 
Ο πρώην πρωθυπουργός, πιστός στις… αμερικανικές αρχές, θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να… ενωθεί περισσότερο και  «να γίνει κάτι σαν Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Πρέπει να μιλήσουμε για εκλογή προέδρου της ΕΕ, παρά να έχουμε κάποιον επιλεγμένο τους αρχηγούς των κυβερνήσεων», αναφέρει…  
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των χειρισμών του στην οικονομική κρίση, θεωρώντας μάλιστα ότι έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις που δεν έκαναν και τόσο χαρούμενους όσους είχαν συναλλαγές με τους ανθρώπους των ΜΜΕ, του χρήματος και της εξουσίας. «Και φυσικά –όπως λέει- έπρεπε να μειώσω τις συντάξεις και τους μισθούς για το μέσο όρο των λαϊκών ανθρώπων, αλλά δεν είχα θέμα με το πολιτικό κόστος γιατί έτσι μπορούσαν να βοηθήσω να αποφευχθεί η πτώχευση»…
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48