search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:17
MENU CLOSE

Είδος υπό εξαφάνιση οι ψείρες του εφηβαίου…

16.01.2013 15:03
Είδος υπό εξαφάνιση οι ψείρες του εφηβαίου… - Media

Με εξαφάνιση κινδυνεύει… η ψείρα του εφηβαίου καθώς η μόδα της αποτρίχωσης στο μπικίνι καταστρέφει τον απόκρυφο βιότοπό της…

Με εξαφάνιση κινδυνεύει… η ψείρα του εφηβαίου καθώς η μόδα της αποτρίχωσης στο μπικίνι καταστρέφει τον απόκρυφο βιότοπό της…
 
Μέχρι και το Bloomberg ασχολήθηκε με το… φλέγον αυτή ζήτημα, με τον επικεφαλής του τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, Μπέιζιλ Ντόνοβαν, να δηλώνει ότι: «Κάποτε ήταν εξαιρετικά σύνηθες φαινόμενο. Σήμερα όμως σπάνια συναντάμε περιστατικά. Χωρίς αμφιβολία, η παρακμή της ψείρας οφείλεται στην καλύτερη περιποίηση των τριχών».
 
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Ίαν Μπέργκες, εντομολόγος της εταιρείας Insect Research & Development στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας αναφέροντας ότι «η αποτρίχωση του εφηβαίου έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακή μείωση των πληθυσμών της ψείρας του».

Η ψείρα του εφηβαίου, τρέφεται με αίμα, ανήκει σε διαφορετικό είδος από την ψείρα της κεφαλής και σύμφωνα με μελέτη του Journal of Biology, οι άνθρωποι την κόλλησαν από τον γορίλα πριν από 3,3 εκατομμύρια χρόνια. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:17