search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:08
MENU CLOSE

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ούτε του αγγέλου του νερό

16.01.2013 22:00
Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ούτε του αγγέλου του νερό - Media

Έστω ότι δεν ήξερε ο Φρανσουά Ολάντ με ποιον είχε να κάνει. Γιατί δεν ρώταγε; Να του πουν ότι ο πιο διάσημος ασχημάνθρωπος της Γαλλίας είναι ο κατ’ εξοχήν φραγκοφονιάς του διεθνούς star system. Και ότι δεν θα το ’χε σε τίποτα να πάρει τα λεφτά του και να γίνει καπνός.

Έστω ότι δεν ήξερε ο Φρανσουά Ολάντ με ποιον είχε να κάνει. Γιατί δεν ρώταγε; Να του πουν ότι ο πιο διάσημος ασχημάνθρωπος της Γαλλίας είναι ο κατ’ εξοχήν φραγκοφονιάς του διεθνούς star system. Και ότι δεν θα το ’χε σε τίποτα να πάρει τα λεφτά του και να γίνει καπνός.
 
Η δημοσιογραφική τύχη το ’φερε να γνωρίσω κάποτε τον διάσημο αστέρα, με αφορμή μια παράσταση – αρπαχτή σε αρχαίο θέατρο της Αυστρίας. Για να διαπιστώσω ότι το εξωφρενικά γοητευτικό enfant terrible της Γαλλίας δεν δίνει πράγματι δεκάρα για κανέναν.
 
Ο Γάλλος megastar είναι πληθωρικός σε όλα του. Στο ταλέντο, στη γοητεία, στην τσιγγουνιά, στο φαΐ, στο ποτό, στους θυμούς. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι έτρωγε τις πατάτες απ’ τα πιάτα μας επειδή η γκαρσόνα αργούσε να τον σερβίρει. Και ότι κόντεψε να πλακώσει στο ξύλο τον ιδιοκτήτη εστιατορίου – στο οποίο ο τοπικός δήμος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του – επειδή θέλησε να φωτογραφηθεί μαζί
του κρατώντας ένα μπουκάλι κρασί από την κάβα του. «Ακούς εκεί θράσος!», φώναζε αγριεμένος, «να θέλει να διαφημίσει το κρασί του με τη φάτσα μου χωρίς να με πληρώσει!»…
 
Ο Ζεράρ, μόλις εγχειρισμένος με πολλαπλό μπαϊ-πας, φώναζε, έπινε, χειρονομούσε, γοήτευε. Όμως ήταν και τέρας ψυχραιμίας όταν η κατάσταση σοβάρευε επικίνδυνα. Τον θαύμασα πραγματικά όταν μια ημίγυμνη θαυμάστρια όρμησε στο βανάκι που μας μετέφερε απειλώντας θεούς και δαίμονες. Κουκουλώθηκε αστραπιαία με ένα δερμάτινο μπουφάν περιμένοντας στωικά την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. «Όταν σε βλέπουν οι τρελοί, σαλτάρουν περισσότερο. Πρέπει να κρύψεις το πρόσωπό σου» εξήγησε ξεσπώντας σε γέλια τρανταχτά.
 
Ο κύριος Ολάντ το φυσάει και δεν κρυώνει. Το κακομαθημένο είδωλο της μεγάλης οθόνης τού απάντησε με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Αν δεν του φτάνουν τα 150 εκατ. ευρώ που έχει ήδη καταβάλει στο γαλλικό κράτος και θέλει περισσότερα, κακό του κεφαλιού του. Διότι τώρα δεν θα πάρει ευρώ τσακιστό.
 
Ο ταλαντούχος ηθοποιός, που για τα λεφτά και μόνο έχει γυρίσει πολλές ταινίες που δεν βλέπονται, δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει όχι μόνο Ρώσος, αλλά και Εσκιμώος. Αρκεί στα ιγκλού να μη φορολογείται.
 
Δεν έχουν πατρίδα οι ζάμπλουτοι αστέρες. Μόνο φήμη, λεφτά και εγωπάθεια. Όσο για τις δικές μας εγχώριες διασημότητες, αφού δεν δηλώνουν παρά ελάχιστα ατομικά εισοδήματα, μπορούν να θεωρούνται ανέξοδα πατριώτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27