search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Παπαδήμος: «Δεν έχω ουδεμία ευθύνη για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ»

17.01.2013 11:00
Ο Λουκάς Παπαδήμος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών - Media

Υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με το οποίο υποστηρίζει δηλώνει ότι ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό του.

Υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με το οποίο υποστηρίζει δηλώνει ότι ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό του και ως εκ τούτου η πρόταση των βουλευτών (σ.σ. που ζητούν την παραπομπή του σε προανακριτική) δεν ευσταθεί.
Ο κ. Παπαδήμος αναφέρει ότι:
– Πρώτον: Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης «λίστας Λαγκάρντ», ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή.
-Δεύτερον: Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση του πληροφορίες από καμία πηγή για τη «λίστα Λαγκάρντ», ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.
«Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν εκ μέρους μου τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκαρντ» τονίζει στο υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Καταλήγει δε, επισημαίνοντας πως «με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:17