search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:18
MENU CLOSE

Στη Βουλή το υλικό για την υπόθεση της λίστας

17.01.2013 11:50
Στη Βουλή το υλικό για την υπόθεση της λίστας - Media

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαβίβασαν σήμερα στον προϊστάμενο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, τη δικογραφία με την επίμαχη "λίστα Λαγκάρντ".

Στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς όλο το υλικό που συνέλεξαν για την υπόθεση της αλλοίωσης του ηλεκτρονικού αρχείου της επονομαζόμενης «λίστας Λαγκάρντ».
         Στον φάκελο, οι δύο εισαγγελείς συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το επίμαχο στικάκι, αντίγραφό του αλλά και εικονικό αντίγραφο που, κατόπιν παραγγελίας τους δημιούργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο μπορεί να «αναγνωστεί» αλλά δεν επιδέχεται καμίας παρέμβασης.
         Επιπλέον, στο υλικό που θα παραλάβει η Βουλή περιέχονται όλες οι καταθέσεις που έλαβαν οι εισαγγελείς για την παραποίηση της λίστας και οι εξηγήσεις των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου- τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από το υλικό που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές- αλλά και οι πρόσφατες εξηγήσεις των δύο πρώην υπευθύνων του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη.
         Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων και, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση η δικηγόρος που κατονομάστηκε από τον Γ. Διώτη ως το πρόσωπο που κατ΄εντολήν του αντέγραψε, στις 8 Ιουλίου 2011, το ηλεκτρονικό υλικό που απέστειλε ο τότε αποχωρών υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
         Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, οι δύο εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα λάβουν κατάθεση και από πρόσωπο που, το επίμαχο διάστημα της υπουργικής θητείας του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, υπηρέτησε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του. Ο εν λόγω υπάλληλος, που πλέον ζει μόνιμα στο Μόναχο, ενδέχεται, σύμφωνα με την κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού, να γνωρίζει για την υπόθεση του CD που εστάλη από τη Γαλλία, καθώς ήταν γνώστης θεμάτων πληροφορικής. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει ήδη δηλώσει ότι είναι στην διάθεση των αρχών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:17