25/02/2020 14:33:31

Τρεις Έλληνες αξιωματικοί στο Μαλί

Τρεις Έλληνες αξιωματικοί στο Μαλί - Media
Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών της ΕΕ αποφάσισαν σήμερα την αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών στο Μαλί. Στόχος, η επικράτηση έναντι των ανταρτών που δρουν στο βόρειο τμήμα της χώρας.
 
Στην αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί θα συμμετάσχουν τρεις αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «η Ελλάδα προτίθεται να διαθέσει στην EU Training Mission Mali (Αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων, της ΕΕ στο Μάλι) τρεις αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θα συνδράμουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων των Αφρικανικών χωρών, που θα συμμετάσχουν στην αποστολή».
 
Σύμφωνα με την απόφαση των Βρυξελλών, η οποία στηρίζει τη θέση της Γαλλίας, στόχος  της αποστολής θα είναι η εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων της αφρικανικής χώρας(πρώην γαλλικής αποικίας ως Γαλλικό Σουδάν), ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τους ισλαμιστές αντάρτες που κυριαρχούν στο βόρειο τμήμα του Μαλί.
 
Η αποστολή θα αποτελείται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από 250 στρατιωτικούς εκπαιδευτές και 200 στρατιώτες με αποστολή να τους προστατεύουν και αναμένεται σε πρώτη φάση να έχει 15μηνη διάρκεια.
 
Σημειώνεται πως η έκταση της (σημαντικής) γερμανικής συμμετοχής στην αποστολή θα διευκρινιστεί σε συνεννόηση με τη γερμανική κυβέρνηση, όπως επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.