search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Τρεις Έλληνες αξιωματικοί στο Μαλί

17.01.2013 14:11
Τρεις Έλληνες αξιωματικοί στο Μαλί - Media

Στην αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μάλι θα συμμετάσχουν τρεις αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς. Προηγήθηκε απόφαση της Ε.Ε. η οποία στηρίζει τη γαλλική πολιτική.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών της ΕΕ αποφάσισαν σήμερα την αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών στο Μαλί. Στόχος, η επικράτηση έναντι των ανταρτών που δρουν στο βόρειο τμήμα της χώρας.
 
Στην αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί θα συμμετάσχουν τρεις αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «η Ελλάδα προτίθεται να διαθέσει στην EU Training Mission Mali (Αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων, της ΕΕ στο Μάλι) τρεις αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θα συνδράμουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων των Αφρικανικών χωρών, που θα συμμετάσχουν στην αποστολή».
 
Σύμφωνα με την απόφαση των Βρυξελλών, η οποία στηρίζει τη θέση της Γαλλίας, στόχος  της αποστολής θα είναι η εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων της αφρικανικής χώρας(πρώην γαλλικής αποικίας ως Γαλλικό Σουδάν), ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τους ισλαμιστές αντάρτες που κυριαρχούν στο βόρειο τμήμα του Μαλί.
 
Η αποστολή θα αποτελείται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από 250 στρατιωτικούς εκπαιδευτές και 200 στρατιώτες με αποστολή να τους προστατεύουν και αναμένεται σε πρώτη φάση να έχει 15μηνη διάρκεια.
 
Σημειώνεται πως η έκταση της (σημαντικής) γερμανικής συμμετοχής στην αποστολή θα διευκρινιστεί σε συνεννόηση με τη γερμανική κυβέρνηση, όπως επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:56