17/02/2020 17:28:03

Λουτρό αίματος στην Αλγερία

Λουτρό αίματος στην Αλγερία - Media
Συνολικά 34 όμηροι και 14 από τους απαγωγείς τους σκοτώθηκαν σήμερα από την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας, στην Αλγερία, όπου οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα επιτέθηκε χθες και συνέλαβε ξένους και Αλγερινούς ομήρους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANI της Μαυριτανίας επικαλούμενο έναν από τους απαγωγείς.

   Μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η πληροφορία αυτή του πρακτορείου, το οποίο διατηρεί επικοινωνία με την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και την σύλληψη ομήρων.

   Το ANI πρόσθεσε ότι ο εκπρόσωπος των απαγωγέων απείλησε ότι οι απαγωγείς θα σκοτώσουν τους υπόλοιπους ομήρους αν πλησιάσει ο αλγερινός στρατός.

   Εκπρόσωπος των ισλαμιστών δήλωσε προς το ANI ότι οι απαγωγείς προσπαθούσαν "να μεταφέρουν μερικούς από τους ομήρους σε μια πιο ασφαλή τοποθεσία με οχήματα" όταν η αλγερινές ένοπλες δυνάμεις επενέβησαν με αεροσκάφη, "σκοτώνοντας ταυτοχρόνως ομήρους και απαγωγείς".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.