search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:31
MENU CLOSE

Βρετανία: Έλληνας καταδικάστηκε για απάτη 769 εκ. £!

17.01.2013 15:34
Βρετανία: Έλληνας καταδικάστηκε για απάτη 769 εκ. £! - Media

Βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον ελληνικής καταγωγής 44χρονο Αχιλλέα Καλλάκη σε κάθειρξη επτά ετών καθώς υποδυόταν το μεγιστάνα, εξαπατώντας δύο τράπεζες.

Βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον ελληνικής καταγωγής 44χρονο Αχιλλέα Καλλάκη σε κάθειρξη επτά ετών καθώς υποδυόταν το μεγιστάνα, εξαπατώντας δύο τράπεζες.
 
Ο Καλλάκης είχε κατορθώσει με πλαστές βεβαιώσεις  να λάβει δάνεια ύψους 769 εκατ. στερλινών(922 εκατομμύρια ευρώ).
 
Ο ίδιος πάντως δηλώνει πως και οι τράπεζες φέρουν μερίδιο ευθύνης, επειδή δεν προέβησαν στους κατάλληλους ελέγχους.
 
Ο ίδιος εμφανιζόταν συχνά στην τηλεόραση, έπαιζε πόκερ, ενώ είχε κερδίσει την τρίτη θέση σε on line διαγωνισμό πόκερ κερδίζοντας 100.000 δολάρια.

Στον Βρετανικό Τύπο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας "επιχειρηματίας" έχει διαπράξει μια σειρά από τις πιο θρασύτατες απάτες που καταγράφηκαν ποτέ στον χώρο του real estate. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 44χρονος, μαζί με τον στενό του φίλο και συνεργάτη Αλεξάντερ Ουίλιαμς, ο οποίος επίσης κυκλοφορούσε με μια σειρά από ψευδώνυμα, έπειθε τις τράπεζες να του δίνουν μεγάλα ποσά ως στεγαστικά δάνεια για να αγοράζει ακίνητα στο Λονδίνο, προσκομίζοντας πλαστές βεβαιώσεις και εγγυήσεις.
 
Το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ντέιλι Τέλεγκραφ", αναφέρει ότι ο Αχιλλέας Καλλάκης είχε δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα εταιρειών στην Αθήνα, τον Χονγκ Κονγκ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για να παίρνει εγγυητικές επιστολές. Μία από τις επιστολές που είχε προσκομίσει στις τράπεζες βεβαίωνε ότι η οικογενειακή του περιουσία ήταν 410 εκατομμύρια λίρες και η συμμετοχή του σε εφοπλιστικά κεφάλαια 780 εκατομμύρια δολάρια.
 
Ο 44χρονος Αχιλλέας Καλλάκης έλαβε το αστρονομικό ποσό των 740 εκατομμυρίων στερλινών σε δάνεια από την Allied Irish Banks με ψευδείς βεβαιώσεις, σε μια από τις μεγαλύτερες απάτες με ακίνητη περιουσία στη Βρετανία.
 
Ο Καλλάκης χρησιμοποίησε τα χρήματα, για να αγοράσει ακίνητα και να χρηματοδοτήσει έναν τρόπο ζωής εκατομμυριούχου.
 
Ο ίδιος εξασφάλισε άλλα 29 εκατομμύρια στερλίνες από την Bank of Scotland, για να μετατρέψει ένα πορθμείο σε σούπερ γιοτ, το οποίο ανήκει τώρα στον οίκο Lloyds, και πάλι με ψευδείς βεβαιώσεις.
 
Ο συγκατηγορούμενός του, ο 44χρονος Αλεξάντερ Ουίλιαμς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για τη δημιουργία πλαστών εγγράφων, με τα οποία υποστηρίχθηκαν οι ψευδείς ισχυρισμοί του Καλλάκη στις τράπεζες.
 
Ο Καλλάκης, εγκατεστημένος στο Λονδίνο, απασχόλησε επανειλημμένα τις βρετανικές εφημερίδες και φέρεται ως γόνος εφοπλιστικής οικογένειας.
 
Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες εμφανιζόταν με τα ονόματα  Αχχιλέας-Μιχάλης Καλλάκης ή Στέφανος Κολλάκης.
 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το 2008, είχε εμφανιστεί ως δωρητής προσφέροντας ένα τεράστιο ποσό στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, λαμβάνοντας μετάλλια και επαίνους από το Δήμαρχο.
 
Στη βίλα του στο ίδιο νησί –όπως αναφέρουν – φιλοξενούσε πρόσωπα της διεθνούς υψηλής κοινωνίας.
 
Στις «κομπίνες» του αναφέρονται επίσης πώληση πλαστών διαβατηρίων Χονγκ Κονγκ αλλά και πώληση τίτλων ευγενείας σε Αμερικανούς!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:29