search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Περιμένοντας (ή μη) την προανακριτική…

17.01.2013 20:33
Περιμένοντας (ή μη) την προανακριτική… - Media

Μετά από ένα απίστευτο αλαλούμ με τα ψηφοδέλτια και αφού προηγήθηκαν διακοπές επί διακοπών και διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, οι βουλευτές μπήκαν τελικά στη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ….

Μετά από ένα απίστευτο αλαλούμ με τα ψηφοδέλτια και αφού προηγήθηκαν διακοπές επί διακοπών και διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, οι βουλευτές μπήκαν τελικά στη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ….
Παρά την αρχική συμφωνία για τέσσερις κάλπες και ένα ψηφοδέλτιο ανά πρόσωπο, στο παρά πέντε διατυπώθηκαν ενστάσεις, τέθηκα θέμα νέων ψηφοδελτίων, αλλά τελικά… επέστρεψε η αρχική απόφαση.
Νέα ψηφοδέλτια ζήτησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στα οποία να υπάρχουν τα προτεινόμενα αδικήματα για κάθε πρόταση, ώστε να έχουν ευχέρεια επιλογής οι βουλευτές.

Η διαδικασία διεκόπη και τελικά αποφασίστηκε να τηρηθεί η αρχική διαδικασία.
Το βράδι διαβιβάστηκε στη Βουλή και συμπληρωματική σχετική δικογραφία από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.
 
Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο παρακαλείται το Σώμα για τη συσχέτισή τους με τις δικογραφίες και την αξιολόγησή τους.
 
Ειδικότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης εσωκλείει αυτοτελή φάκελο με την Έκθεση κατασχέσεως, μετά του περιγραφόμενου σε αυτή memory stick-usb και των λοιπών μνημονευομένων στην ίδια έκθεση κατασχέσεως. Επίσης, εντός άλλου αυτοτελούς φάκελου εσωκλείονται το υπ' αρ. πρωτ. 3022/21/2686/Β'/16-01-2013 έγγραφο της Δ.Ε.Ε. Τμήματος 7ου, εξέτασης ψηφιακών και ηχητικών πειστηρίων προς το γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και εκ των μνημονευόμενων στο έγγραφο αυτό πειστηρίων «αντίγραφο πιεστηρίου Νο 1» και το «εικονικό αντίγραφο πειστηρίου Νο 1» μετά των αντίστοιχων κωδικών τους.
Συνημμένα κατατέθηκαν εκθέσεις ενόρκου εξετάσεως των μαρτύρων Σμαράγδας Πιτένη, Λεμονιάς Παπαδάκου, Σοφίας Ρίτσου, Αναστάσιου Μπάνου, Χρυσής Χατζή, Γεωργίου Αγγελόπουλου, Συμεών Σικιαρίδη, Ανδρέα Ρωσσώνη, Ελένης Παπακωνσταντίνου. Ακόμη έγγραφες εξηγήσεις των: Συμεών Σικιαρίδη, Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη, έκθεση ανωμοτί εξέταση του κ. Ιωαν. Καπελέρη με το συμπληρωματικό υπόμνημα, του κ. Ιωαν. Διώτη δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου με συμπληρωματικό υπόμνημα. Τέλος περιέχονται έγγραφα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, του υπουργού Οικονομικών και παραγγελίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προς τη διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών.
 
Αλέκα Παπαρήγα και Πάνος Καμμένος ζήτησαν να αναβληθεί για μια μέρα η ψηφοφορία, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για τα νέα στοιχεία.

H συζήτηση στη Βουλή χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους και κυρίως από την ανταλλαγή… πυρών μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώτο να κάνει λόγο για στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ, πολιτική σκευωρία με στόχο να πέσει η κυβέρνηση, γκεμπελικό δίκτυο οργανωμένων συκοφαντικών διαρροών εναντίον του με αυτουργούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στρατηγική ρεσάλτου αποσταθεροποίησης και φλερτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη βία.  «Τι να πω; Για τη Βίλα Αμαλία; Για τον οικιακό εξοπλισμό;» ανέφερε σε ειρωνικό τόνο. «Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είστε ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή της βίας και την αναζήτηση πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης» ανέφερε.
Παράλληλα απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του και άσκησε κριτική  κατά του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, λέγοντας: « Γιατί δεν με ενημέρωσε όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου στο υπουργείο;». 
 
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «Με όρους μαφίας ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο για να κλείσει άρων-άρων η υπόθεση» για να μην μπει κανείς στο «ιερό άβατο» της διασύνδεσης των λογαριασμών και των αρχείων της λίστας Λαγκάρντ «με σκελετούς που κρύβονται στις ντουλάπες» και αφορούν σειρά σκανδάλων του παρελθόντος, όπως η υπόθεση της Siemens, των υποβρυχίων και του Χρηματιστηρίου.
«Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας είναι προφανής και έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Αντώνης Σαμαράς, που δίνει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του» ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας καυστικά την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο.
Ο Αντώνης Σαμαράς  «παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα» του Ευάγγελου Βενιζέλου, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός προσφέρει πλήρη κάλυψη στον αρχηγό του.
Αποκορύφωμα της αντιπαράθεσης ήταν η έκφραση του κ. Τσίπρα προς τον κ. Βενιζέλο: Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24