search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:36
MENU CLOSE

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου σε προανακριτική

18.01.2013 00:33
Παραπομπή Παπακωνσταντίνου σε προανακριτική - Media

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται στην προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία των βουλευτών, μετά από την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται στην προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία των βουλευτών, μετά από την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση για τον κ. Παπακωνσταντίνου έλαβε 265 «ναι», 6 «όχι» και 3 «παρών».

Αντίθετα οι προτάσεις για παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν έγιναν δεκτές.

Πιο συγκεκριμένα:

1η Κάλπη:
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της πλαστογραφίας και της απιστίας υπερψήφισαν 129 βουλευτές, 26 ψήφισαν «όχι», ενώ τέσσερις ψήφισαν «παρών».
Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 110 βουλευτές, την καταψήφισαν 28, ενώ 3 ψήφισαν «παρών».

2η Κάλπη:
Στην κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ψήφισαν 225 βουλευτές. Βρέθηκαν 154 έγκυρα, 15 άκυρα, 56 λευκά
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και της απιστίας υπερψήφισαν 124 βουλευτές, «όχι» 24 και δύο «παρών».
Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 104, «όχι»23 και ένας «παρών.

3η Κάλπη:
Στην κάλπη για τον Λουκά Παπαδήμο ψήφισαν 221 βουλευτές. Βρέθηκαν 114 έγκυρα, 7 άκυρα και 111 λευκά
Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 63, την καταψήφισαν 34, ενώ έξι βουλευτές ψήφισαν παρών.

4η Κάλπη:
Στην κάλπη για τον Γιώργο Παπανδρέου ψήφισαν 224 βουλευτές. Βρέθηκαν 107 έγκυρα, 14 άκυρα και 103 λευκά
Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 80 βουλευτές, την καταψήφισαν 19 και παρών ψήφισαν οκτώ

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μόνο στην κάλπη που είχαν προτείνει τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, γα την παραπομπή μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Εξαίρεση αποτέλεσε η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη η οποία ψήφισε και στις τέσσερις.

Αντίθετα οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίστηκαν διασπασμένοι, καθώς ο στενός κυβερνητικός πυρήνας, με πρώτο τον πρωθυπουργό, ψήφισαν μόνο στη μία κάλπη, εκείνη που έχει προτείνει η συγκυβέρνηση, ωστόσο, ορισμένοι ψήφισαν και στις τέσσερις και μόνο ένας, ο Παύλος Σιούφας ψήφισε σε δύο, την κάλπη για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και σε εκείνη που προτείνει και την παραπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Χρήστος Αηδόνης ανεξάρτητος βουλευτής, ο Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ, ο Θεόδωρος Παραστατίδης ανεξάρτητος βουλευτής, η Ηρώ Διώτη και ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την έξοδό του από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς τόνισε σε δημοσιογράφους: «Δεν έδωσα γραμμή εγώ ψήφισα σε μια κάλπη ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει ότι θέλει. Δεν ψήφισαν σαν υπουργοί, αλλά σαν βουλευτές».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε πως ψήφισε και στις τέσσερις κάλπες διότι ψήφισε με την ιδιότητα του προέδρου της Βουλής και υποστήριξε πως αν προσερχόταν στη διαδικασία ως απλός βουλευτής θα ψήφιζε μόνο σε μία.

Παράλληλα, μόνο στην κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν οι εξής βουλευτές της ΝΔ:  Χρύσανθος Λαζαρίδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νότης Μηταράκης, Σοφία Βούλτεψη, Βύρων Πολύδωρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάκης Βορίδης, Θανάσης Μπούρας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Γιάννης Καράμπελας, Βασίλης Υψηλάντης, Γεωργία Μπατσαρά, Λευτέρης Αυγενάκης, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλογιάννης, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Σπύρος Ταλιαδούρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Κέλλας, Θανασης Νάκος, Αντώνης Σαμαράς, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Διονύσης Σταμενίτης, Άννα Μάνη, Κώστας Σκρέκας, Ευθύμης Καρανάσιος, και Γιώργος Καλαντζής
 
Προηγήθηκε ένα τεράστιο αλαλούμ για τον τρόπο ψηφοφορίας, για το πόσες κάλπες θα στηθούν και για το πως θα καταμετρηθούν οι ψήφοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:36