search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:24
MENU CLOSE

Κατηγορίες για συγκάλυψη, μετά την απόφαση υπέρ προανακριτικής για Παπακωνσταντίνου

18.01.2013 11:38
Κατηγορίες για συγκάλυψη, μετά την απόφαση υπέρ προανακριτικής για Παπακωνσταντίνου
 - Media

H «επόμενη μέρα» της ψηφοφορίας υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, βρίσκει τον κυβερνητικό συνασπισμό «ανακουφισμένο», τον Ευ. Βενιζέλο «δικαιωμένο» και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη. Για χονδροειδή κατασκευή σε βάρος του, κάνει λόγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

H «επόμενη μέρα» της ψηφοφορίας υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, βρίσκει τον κυβερνητικό συνασπισμό «ανακουφισμένο», τον κ. Βενιζέλο  «δικαιωμένο» και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη.

Στο μεταξύ, στη διάθεση της προκαταρκτικής επιτροπής για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης θέτει τον εαυτό του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λίγες ώρες μετά την απόφαση της Ολομέλειας για την παραπομπή του.
 
Σε μια λιτή ανακοίνωση στο site του αναφέρει ότι το μόνο που θέλει είναι να τού δοθεί η ευκαιρία να καθαρίσει το όνομά του «από μια χονδροειδή κατασκευή σε βάρος μου και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Η πλευρά Σαμαρά θεωρεί ότι καταφέρθηκε πλήγμα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδείχθηκε ισχυρός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική τους αναμέτρηση.

Για κατανοητή απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

"Ούτε έπεισαν όλους τους βουλευτές τους να ψηφίσουν την πρότασή τους, ούτε μπόρεσαν να υπονομεύσουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως "όσο για τα συνωμοσιολογικά σενάριά τους, απάντηση έδωσαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας κινούμενοι -αποδεδειγμένα- ελεύθερα".

Συμπλήρωσε επίσης πως είναι σταθερή η απόφαση της κυβέρνησης για "τη θεσμικά άψογη και πλήρη αντιμετώπιση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ".

Δικαιωμένος εμφανίζεται σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως αποκαλύφθηκε πλήρως η σκευωρία του και η πολιτική του φτώχεια.

Σημειώνει επίσης ότι ο δημόσιος βίος, απαλλάχθηκε από μία θηλιά «που προσπάθησαν να του φορέσουν σε βάρος της αλήθειας, της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας».(Όλη η δήλωση του κ. Βενιζέλου στο τέλος του άρθρου*).
 
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Δημήτρη Παπαδημούλη που μίλησε στη ΝΕΤ, κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι η κίνησή του να ψηφίσει μόνο σε μία κάλπη «δε νοθεύει απλά με "εντολή Σαμαρά" τη μυστικότητα της ψήφου, αλλά πιστοποιεί και συμβολίζει το κυβερνητικό deal της συγκάλυψης και της πλήρους κάλυψης των μεγάλων ευθυνών του κ. Βενιζέλου».
 
Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωνε ότι: «Ο κ. Σαμαράς εξόφλησε τα γραμμάτιά του προς τον κ. Βενιζέλο, που τον έκανε πρωθυπουργό», ενώ σχολίασε τον Φώτη Κουβέλη λέγοντας ότι: «Προσπάθησε να κρυφτεί, αλλά ξέρετε, αυτός είναι ο ρόλος του κομπάρσου σε αυτή την υπόθεση. Θα περίμενε κανείς να έχει μια πιο δυναμική παρουσία σε αυτό το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ».  
 
Για «νύχτα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο» έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, λέγοντας αναλυτικά:
 
«Μια νύχτα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο με ομοιόμορφα ψηφοδέλτια που είχαμε να δούμε από το 1985, οι μεθοδεύσεις από τη συμμορία του κολεγίου με εκβιασμούς κατά της Δημοκρατίας και των βουλευτών κι όμως τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα». «Η Δημοκρατία δεν στήνεται σε ψηφοδέλτια τα οποία έχουν σκοπό να ελέγξουν την συγκάλυψη αλλά στήνεται επάνω στην βούληση των πολιτών, οι οποίοι αυτό που θέλουν είναι να αποδοθούν οι ευθύνες σε εκείνους οι οποίοι παρανόμησαν απέναντι στην πατρίδα και την Δημοκρατία» συμπλήρωσε.
 
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έλαβε 265 «ναι», 6 «όχι» και 3 «παρών».

 
* Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

Η χθεσινή ημέρα είναι μία τομή.
Όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε πλήρως η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του ένδεια.
Όχι μόνο γιατί έλαβε αποστομωτική απάντηση εφ’ όλης της ύλης. Επί της διαδικασίας, επί της ουσίας, επί της ψηφοφορίας, με την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών.
Αλλά κυρίως γιατί ο δημόσιος βίος απαλλάχθηκε από μία θηλιά που προσπάθησαν να του φορέσουν σε βάρος της αλήθειας, της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας.
Η πατρίδα μας, βιώνοντας τεράστιες δυσκολίες, κάνει τώρα τη στροφή. Αλλάζουμε φάση. Αρχίζουμε σιγά σιγά να κερδίζουμε το χαμένο έδαφος. Να δημιουργούμε ξανά τις ευκαιρίες που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι μας. Να οργανώνουμε την αποκατάσταση των αδικιών.
Προτεραιότητες μας είναι οι αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Η ανάσχεση της ύφεσης, ο φραγμός στην ανεργία, η ανάπτυξη, οι δουλειές, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, η στήριξη των πιο αδύναμων, η αποκατάσταση της εθνικής ισχύος.
Το ΠΑΣΟΚ έδειξε και χθες ότι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα μείνει εκεί. Γιατί η άνοδος της χώρας είναι ο δικός μας στόχος και η δική μας προσδοκία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:24