search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:22
MENU CLOSE

Βρούτσης: Ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από το 2014

19.01.2013 11:20
Βρούτσης: Ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από το 2014 - Media

Την οικονομική και διοικητική ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με ενιαίο τρόπο υπολογισμού εισφορών και συντάξεων, από το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Την οικονομική και διοικητική ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με ενιαίο τρόπο υπολογισμού εισφορών και συντάξεων, από το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
 
Σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η « ενοποίηση είναι από μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που ετοιμάζουμε για το ασφαλιστικό σύστημα το 2014».
 
Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε επίσης πως η «συνύπαρξη πολυπληθών κλάδων υπό την ομπρέλα των βασικών ταμείων ασφάλισης με την παράλληλη διατήρηση της διοικητικής, ηλεκτρονικής λογιστικής και οικονοιμικής αυτοτέλειάς τους συνεπάγεται αυξημένο κόστος για τους ασφαλισμένους, τις υπηρεσίες και το κράτος».

Αναφορικά με τις ανατροπές στα εργασιακά υποστήριξε ότι «οι αλλαγές των δυόμισι τελευταίων ετών στα εργασιακά έχουν κλείσει όλα τα θέματα που έθεσαν οι δανειστές μας» και πρόσθεσε ότι «με την εφαρμογή και την ωρίμανση των αλλαγών που ήδη λήφθηκαν θα καλυφθεί η σκοπούμενη μείωση του χάσματος στην ελληνική ανταγωνιστικότητα».

Τέλος σχετικά με τα επιδόματα ανεργίας προανήγγειλε την ενεργοποίηση μέχρι το τέλος του Μαρτίου διάταξης για ειδικό βοήθημα στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:21