search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:34
MENU CLOSE

Πέμπτη μέρα χωρίς Μετρό

21.01.2013 06:44
Πέμπτη μέρα χωρίς Μετρό - Media

Χωρίς Μετρό θα παραμείνει για πέμπτη συνεχή ημέρα η Αθήνα λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι.

Χωρίς Μετρό θα παραμείνει για πέμπτη συνεχή ημέρα η Αθήνα λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι, με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων.
 
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, τα οποία θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 16:00.
 
Για αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό και τραμ έχουν προγραμματίσει  τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 ενώ σήμερα θα αποφασιστεί για το τι θα πράξουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.
 
Στις 11 το πρωί της Τρίτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με σκοπό το συντονισμό των περαιτέρω κινήσεών τους.
 
Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σημειώνει ότι τα σωματεία των εργαζομένων εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις  χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, «η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των  βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».
 
Η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ανέλεγκτη καθώς υπόκειται στους περιορισμούς τόσο του άρθρου 25 παρ. 3 του Συντάγματος όσο και το άρθρο του 281 ΑΚ (περί καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος).
 
Για το λόγο αυτό, «με βάση τις προβλέψεις του Νόμου και συμμεριζόμενη την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης», η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δηλώνει ότι με το άνοιγμα των αρμοδίων δικαστηρίων θα κινήσει την νόμιμη διαδικασία, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, «για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26