search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:25
MENU CLOSE

Ο Σόιμπλε μιλάει για τον Τσίπρα

21.01.2013 11:06
Ο Σόιμπλε μιλάει για τον Τσίπρα - Media

 «Πιστέψτε με σε αυτό που θα πω. Το γεγονός ότι η διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα απαιτεί πολλά από τους ανθρώπους, μου είναι σαφές με τρόπο επώδυνο, ανεξάρτητα ποιος έρχεται να με δει.»

 «Πιστέψτε με σε αυτό που θα πω. Το γεγονός ότι η διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα απαιτεί πολλά από τους ανθρώπους, μου είναι σαφές με τρόπο επώδυνο, ανεξάρτητα ποιος έρχεται να με δει. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία βοηθούν σημαντικά την Ελλάδα», απάντησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς εάν τον άγγιξε η περιγραφή των κοινωνικών συνεπειών του αυστηρού προγράμματος λιτότητας από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.
Σε ερώτηση, αν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ του είπε κάτι τέτοιο, εξηγεί ότι ο κ. Τσίπρας «έχει τις απόψεις του όσον αφορά την επίλυση της κρίσης και αυτό είναι απολύτως θεμιτό», για να συνεχίσει: «Δεν αναμιγνύομαι στις ελληνικές συζητήσεις της εσωτερικής πολιτικής. Τα μέτρα του προγράμματος λιτότητας έχουν αποφασισθεί και πρέπει να εφαρμοστούν».
«Όταν έχει κανείς να επιλύσει δομικά προβλήματα και η λύση αυτή πρέπει να είναι βιώσιμη, δεν μπορεί να αποφύγει ότι για ένα διάστημα θα υπάρξουν διαδικασίες προσαρμογής που θα μπορούσαν να είναι επώδυνες» ανέφερε επίσης, διευκρινίζοντας ότι αυτό το είπε και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα μέτρα έχουν αποφασιστεί και πρέπει να εφαρμοστούν» επανέλαβε, ενώ, σε  ό,τι αφορά τις διαδικασίες προσαρμογής, είπε ότι «αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπως επίσης και για την Γερμανία». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε ταυτόχρονα συνέντευξη στην γερμανική «Sueddeutsche Zeitung» και στην γαλλική «Le Monde», με αφορμή την 50η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Ηλυσίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:24