search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:58
MENU CLOSE

Δεν αποκλείει επίταξη των εργαζομένων στα ΜΜΜ ο Χατζηδάκης

21.01.2013 13:09
Χατζηδάκης: «Η προσωρινή διακοπή της ΕΡΤ ήταν αναγκαία για εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της τρόικας» - Media

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της επίταξης των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας το θέμα της συνεχιζόμενης απεργίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της επίταξης των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας το θέμα της συνεχιζόμενης απεργίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.
   Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου, στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε «απεργίες μαϊμού» όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονται ενώ απεργούν.
   Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι «οι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους όπως η λήψη αδειών, ενώ γίνονται» όπως ανέφερε, «παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου».
   Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το βράδυ αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία προσέφυγε η διοίκηση των συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς, ζητώντας να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες. Όπως είπε ο υπουργός, «υπάρχουν όρια και όροι στην απεργία τα οποία φοβάμαι ότι έχουν καταπατηθεί».
   Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος, την πρώτη ημέρα της απεργίας στις 17/1 στο Μετρό απήργησε το 33% των εργαζομένων.
   Στις 18 Ιανουαρίου απεργούσε το 48% των εργαζομένων στο Μετρό, το 44% στον ΗΣΑΠ και μόλις 3,94% Τράμ, ενώ στις 19/1 απεργούσε στο Μετρό το 16% και χθες  14%.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54