search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:45
MENU CLOSE

Να κατανοήσουν οι άνεργοι τους χειμαζόμενους μισθωτούς των 4.080 ευρώ!

22.01.2013 11:10
Να κατανοήσουν οι άνεργοι τους χειμαζόμενους μισθωτούς των 4.080 ευρώ! - Media

Ο μέσος όρος των μηνιαίων μεικτών αποδοχών των χειμαζόμενων εργαζομένων στο μετρό ανέρχεται μόλις στις 3.080 ευρώ τον μήνα, των εκλεκτών συναδέλφων τους, επίσης αγωνιστών, του ΗΣΑΠ σε 4.080 ευρώ τον μήνα και, τέλος, οι παρίες της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι στο τραμ, αμείβονται με 2.500 ευρώ. 

Ο μέσος όρος των μηνιαίων μεικτών αποδοχών των χειμαζόμενων εργαζομένων στο μετρό ανέρχεται μόλις στις 3.080 ευρώ τον μήνα, των εκλεκτών συναδέλφων τους, επίσης αγωνιστών, του ΗΣΑΠ σε 4.080 ευρώ τον μήνα και, τέλος, οι παρίες της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι στο τραμ, αμείβονται με 2.500 ευρώ. Δηλαδή, αν δεν κάνω λάθος, αμείβονται περισσότερο από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και από τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους γιατρούς και φυσικά από τους περισσότερους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, γιατί θα ήταν πρόκληση να μιλήσουμε για τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα – όσων εργάζονται και, από αυτούς που εργάζονται, όσων πληρώνονται.
 
Η πρόκληση είναι τεράστια, στα όρια της χυδαιότητας, ωστόσο το απεχθέστερο όλων είναι ότι σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στο μετρό γιατί – κατά δήλωσή τους – δυο συνάδελφοί τους έπαθαν έμφραγμα – αυτοί που προκαλούν εθνικά εμφράγματα στο σύνολο της κοινωνίας, την όποια εμπαίζουν αγρίως – ακούγοντας τον αρμόδιο υπουργό να εξαγγέλλει τα νέα μέτρα!
 
Η δήλωση αυτή αποτελεί βαθύτατη περιφρόνηση των ανεξέλεγκτων συνδικαλιστών ενάντια στον λαό και το λαϊκό κίνημα, το όποιο καταξεφτιλίζουν αγρίως. Αυτό αποτελεί θρασύτατη επίθεση ενάντια στις απεργίες και στα αιτήματα των εργαζομένων, τα όποια ευτελίζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει.
 
Την πιο χυδαία και προκλητικά αντεργατική και κυρίως αντιλαϊκή αυτή συμπεριφορά, που δίνει λαβή στο σύστημα να ευτελίζει κάθε νόμιμη διεκδίκηση των εργαζομένων, έτρεξε να υποστηρίξει ο πανταχού παρών ΣΥΡΙΖΑ, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει προκειμένου να μαζεύει ψήφους και να γίνεται αρεστός στις «λαϊκές μάζες»! Τόσα χρόνια απομονωμένος στη γαλαρία του πολιτικού συστήματος, καθώς αποδεικνύεται, αφομοίωνε το μάθημα του παλαιοκομματισμού σαν καλός μαθητής.
 
Το δε ΚΚΕ είναι σαν να λέει στους εργαζομένους της Τυποεκδοτικής και του μαχόμενου «Ριζοσπάστη», που απέλυσε αναίμακτα, ότι απολυμένοι, εξαθλιωμένοι και χωρίς δουλειά οφείλουν να συμπαρασταθούν στους «εργαζομένους» των 3 και 4 χιλιάδων ευρώ! Τώρα, ποιο σύστημα βάζει τη μια τάξη ενάντια στην άλλη;
 
Μη μιλάμε για την αλητεία του πολιτικού συστήματος μονομερώς γιατί έχουν όλοι το δικό τους μεγάλο κομμάτι εγκληματικών ευθυνών!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:44