search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:13
MENU CLOSE

Μέσα Μαζικής… Ταλαιπωρίας

23.01.2013 06:41
Μέσα Μαζικής… Ταλαιπωρίας - Media

.Συνεχίζoνται για έβδομη μέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Οι συρμοί του Μετρό παραμένουν ακινητοποιημένοι, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν σε ηλεκτρικό και τραμ από τις 12.00 έως τις 16.00. «Τελεσίγραφο» απηύθυνε στους εργαζόμενους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

 

Συνεχίζoνται για έβδομη μέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Οι συρμοί του Μετρό παραμένουν ακινητοποιημένοι, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν σε ηλεκτρικό και τραμ από τις 12.00 έως τις 16.00. «Τελεσίγραφο» απηύθυνε στους εργαζόμενους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
 
Κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Για αύριο, Πέμπτη, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.
 
Σε κοινή τους σύσκεψη την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, προσανατολιζόμενοι σε στάσεις εργασίας την επόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου καθώς και σε 24ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
 
«Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. «Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες» πρόσθεσε.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι μεταξύ των δικαστικών συνεπειών είναι και η απόλυση υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει σκοπιμότητα και μικροκομματικά συμφέροντα, αλλά κανείς δεν θα βγει να πει ότι ευθύνεται για όλη αυτή την ταλαιπωρία».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν το νόμο, ανακοινώνοντας ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα προσφύγει και σήμερα στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας.
 
«Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Απολογούμαστε απέναντι στην κοινωνία. Θα πρέπει να το σκεφτούν και να λήξει σήμερα αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Σταθόπουλος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εφαρμόσει το νόμο.
 
Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., «έχοντας εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες», τόνιζε ότι «δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία και θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου».
 
Η εταιρεία κάλεσε τους εργαζόμενους «να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος».
 
Υπενθυμίζεται παράλληλα πως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της απεργίας στο μετρό. Η κ. Φάκου ζητεί να διερευνηθεί αν πράγματι οι εργαζόμενοι στο μετρό πληρώνονται κανονικά τις ημέρες απεργίας, δηλώνοντας ασθένεια ή κάνοντας χρήση των ρεπό τους.
 
Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα έχει επίσης εντολή να αναζητήσει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση των εργαζομένων και να κρίνει αν η συνέχιση της απεργίας συνιστά παραβίαση δικαστικής απόφαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12