search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:03
MENU CLOSE

Με τις «συνέπειες του νόμου» προειδοποιεί η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

23.01.2013 11:14
Με τις «συνέπειες του νόμου» προειδοποιεί η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ - Media

«Τελεσίγραφο» απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους εργαζόμενους στα ΜΜM, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα απεργία αύριο στο μετρό και στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 σε ηλεκτρικό και τραμ.

«Τελεσίγραφο» απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους εργαζόμενους στα ΜΜM, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα απεργία αύριο στο μετρό και στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 σε ηλεκτρικό και τραμ.
 
«Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι: «Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες». Ανέφερε ότι μεταξύ των δικαστικών συνεπειών είναι και η απόλυση και ότι «υπάρχει σκοπιμότητα και μικροκομματικά συμφέροντα, αλλά κανείς δεν θα βγει να πει ότι ευθύνεται για όλη αυτή την ταλαιπωρία».
 
 «Με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα» απαντούν οι απεργοί στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου».

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και τις απειλές της κυβέρνησης και τον βίαιο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Προτείνει στην κυβέρνηση να υπάρξει μια «εκεχειρία» τριών μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας να τεθούν σε διάλογο τόσο τα προβλήματα των συγκοινωνιών όσο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Λειτουργίας στο Μετρό), Αντώνης Σταματόπουλος δηλώνει πως «τέτοιες απειλές δεν μας φοβίζουν» και προσθέτει: «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις».

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε και σήμερα κατά των κινητοποιήσεων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σήμερα, Τετάρτη, οι συρμοί του Μετρό παραμένουν ακινητοποιημένοι, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε ηλεκτρικό και τραμ από τις 12.00 έως τις 16.00.
Για αύριο, Πέμπτη,  οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.
 
Σε κοινή τους σύσκεψη την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, προσανατολιζόμενοι σε στάσεις εργασίας την επόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου καθώς και σε 24ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Βενιζέλος: Πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου
 
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε: «Πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου. Η θέση μας σε αυτό είναι απολύτως σαφής. Και δεν προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων όσοι φέρνουν τους εργαζόμενους σε αντίθεση με την κοινωνία. Κάνουν μεγάλο λάθος και συνδικαλιστικό.»
 
Διαφωνεί με την επίταξη η ΔΗΜΑΡ
 
Αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης τηρεί η Δημοκρατική Αριστερά που δεν συμφωνεί με τον τρόπο που κινείται το υπουργείο Ανάπτυξης έναντι των απεργών, ενώ θεωρεί ότι δεν βοηθάει κανέναν η όξυνση και είναι κάθετα αντίθετη με την προοπτική της επίταξης.
 
«Δεν είμαστε υπέρ της επίταξης ή ακραίων επιλογών, μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ.

ΚΚΕ:«Ωμές απειλές της κυβέρνησης»
 
Για «ωμές απειλές της κυβέρνησης» κατά του αγώνα των εργαζομένων στο μετρό, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

«Η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. είναι που βασανίζει το λαό και όχι οι αγώνες των εργαζομένων», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συκοφαντεί και εξαθλιώνει τους εργαζομένους με αποτέλεσμα την απαξίωση των μεταφορών
  
 
"Οι μάσκες έπεσαν. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με συνοδοιπόρους  τους μνημονιακούς συνεταίρους του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο'',  αναφέρει η ανακοίνωση του τμήματος Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
"Εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, και απειλώντας τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοχεύει όχι στη επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο των μεταφορών, αλλά στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος συγκοινωνιών". αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:03