search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Μ. Κεφαλογιάννης: Πολιτικές ευθύνες για το έλλειμμα του 2009

23.01.2013 18:17
Μ. Κεφαλογιάννης: Πολιτικές ευθύνες για το έλλειμμα του 2009 - Media

Πολιτικές ευθύνες για την απεικόνιση του ελλείμματος του 2009 καταλογίζει ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής επανέλαβε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης.

Πολιτικές ευθύνες για την απεικόνιση του ελλείμματος του 2009 καταλογίζει ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Η ΕΛΣΤΑΤ τότε έβαλε κάποια στοιχεία μέσα, τα οποία, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, δεν έπρεπε να βάλει. Πριν καταπέσουν οι εγγυήσεις τα έγραψε στο έλλειμμα άρα και στο χρέος. Αυτό είναι μια μεγάλη πολιτική ευθύνη. Τώρα, αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, η δικαιοσύνη θα μας το πει», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Η δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ σε συνδυασμό με τη δικογραφία που έχει έρθει στη βουλή για την υπόθεση Ρουμελιώτη επιτείνει την ανάγκη εκπλήρωσης των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Αυτές δηλαδή που έχουμε αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real ο Προκόπης Παυλόπουλος αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανάγκη να συσταθεί εξεταστική πως φθάσαμε στο Μνημόνιο.

Την πρόθεση επαναφοράς της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής επανέλαβε και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης μιλώντας στον ίδιο σταθμό.
«Όταν είπαμε ότι θα επανέλθουμε με εξεταστική, ανεξαρτήτως της προκαταρκτικής για την λίστα Λαγκάρντ, εννοούσαμε ακριβώς την πρόταση που είχαμε κάνει προ 2,5 μηνών και είχε απορριφθεί για την εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο, εμπλουτισμένη προφανώς με ό,τι έρθει για αυτές τις κρίσιμες καμπές και θα την επαναφέρουμε πολύ σύντομα», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά έκανε λόγο για έγκλημα που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.
Η κα Γεωργαντά είπε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα, ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ. ευρώ το κράτος. «Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια», ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:24