search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:00
MENU CLOSE

Όγδοη μέρα χωρίς Μετρό – Να ισχύσει η συλλογική σύμβαση ζητούν οι εργαζόμενοι

24.01.2013 06:33
Όγδοη μέρα χωρίς Μετρό – Να ισχύσει η συλλογική σύμβαση ζητούν οι εργαζόμενοι - Media

Συνεχίζονται για όγδοη συνεχόμενη μέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Μετρό παρά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης να επιστρέψουν μέχρι σήμερα στις εργασίες τους, διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.

Συνεχίζονται για όγδοη συνεχόμενη μέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Μετρό παρά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης να επιστρέψουν μέχρι σήμερα στις εργασίες τους, διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.
 
Οι συρμοί του μετρό θα παραμείνουν και σήμερα ακινητοποιημένοι, ενώ ο ηλεκτρικός και το τραμ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Κανονικά θα κινηθούν, ωστόσο, τα τρόλεϊ.

Εργαζόμενοι Μετρό: Να ισχύσει η υπάρχουσα συλλογική σύμβαση
Να ισχύσει η υπάρχουσα συλλογική σύμβαση μέχρι τη λήξη της μετενέργειας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την υπογραφή νέας ΣΣΕ ζητούν από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στο Μετρό, προκειμένου να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωσή τους, τα σωματεία (ΣΕΛΜΑ , ΣΗΑΜ, Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σωματείο Εργαζομένων Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) προτείνουν να ισχύσει η υπάρχουσα συλλογική σύμβασή, η οποία ούτως ή άλλως λήγει τον Απρίλιο και μέχρι τότε να υπάρξει διάλογος του υπουργείου Μεταφορών με τους εργαζόμενους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, Α. Σταματόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ότι αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί την πρόταση αυτή δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
«Κατανοώντας το επιβατικό κοινό, είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε την απεργία εφόσον γίνει σεβαστή η συλλογική σύμβαση και να υπογραφεί νέα. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αποδείξει ότι σέβεται το επιβατικό κοινό», είπε ο κ. Σταματόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι στιγμής ο διάλογος που έχει γίνει είναι «προσχηματικός».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απόλυσης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Αντώνης Σταματόπουλος, δήλωσε: «Τέτοιες απειλές δεν μας φοβίζουν. Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις».

Κεδίκογλου: Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο
Κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Περνάμε σαν χώρα μια δύσκολη φάση, όπου δυστυχώς έχουμε αναγκαστεί να περικόψουμε ακόμα και τις συντάξεις του ΟΓΑ. Κανένας δεν είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους, κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, απέρριψε το ενδεχόμενο επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα, μεταξύ των οποίων και οι απολύσεις αλλά και η επίταξη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15