search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:02
MENU CLOSE

Περίστροφο.. χωρίς σκανδάλη

13.04.2010 06:34
Περίστροφο.. χωρίς σκανδάλη - Media

Το περίστροφο ήταν γεμάτο όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αλλά οι ξένοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να το… χρησιμοποιήσει, όπως ο Άβερελ στον Λούκι Λουκ. Γι αυτό η αγορά είχε άλλη γνώμη την Δευτέρα.Το πρόβλημα μας παραμένει το ίδιο : Βρήκαμε τα λεφτά για το 2010, αλλά  όχι για την επόμενη χρονιά.

Το περίστροφο ήταν γεμάτο όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αλλά οι ξένοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να το… χρησιμοποιήσει, όπως ο Άβερελ στον Λούκι Λουκ. Γι αυτό η αγορά είχε άλλη γνώμη την Δευτέρα. Μείωσε το κόστος δανεισμού αρχικά, ανέβασε το χρηματιστήριο, αλλά αποτυπώνοντας την ανησυχία ανικανότητας δανεισμού για το μέλλον,  έκλεισε τελικά το κόστος δανεισμού ( spread ) στις 350 μονάδες. Το πρόβλημα μας παραμένει το ίδιο : Βρήκαμε τα λεφτά για το 2010, αλλά  όχι για την επόμενη χρονιά.

Δεδομένων των παραπάνω, η σημερινή έκδοση των εντόκων γραμματίων θα καλυφθεί  από τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο οι ξένοι θα αποτυπώσουν πάλι την ανησυχία για τον δανεισμό. Η δίνη την οποία ξεκίνησε ο ΓΑΠ τον Οκτώβριο ( χρεοκοπία, τιτανικός κλπ ) φθάνει στο τελευταίο στάδιο. Η χώρα θα πιεστεί να προσφύγει στον μηχανισμό, ώστε να αναλάβει εργασία το IMF ( Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ) το 2011. Αύξηση ορίων ηλικίας, απολύσεις στο δημόσιο, και περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τα μέτρα για την επόμενη χρονιά. Μ ΄ άλλα λόγια η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση, δεν έχουν αντιληφθεί ότι μαζί με την χρεοκοπία της χώρας κατέρρευσε το πολιτικό μοντέλο που την εξέθρεψε. Η δε Αριστερά αρκείται να λέει επίμονα «σας τα λέγαμε». Και ζαλισμένοι όλοι μας δεχόμαστε τα πάντα : Τα  μέτρα, το πακέτο, τους υποβολείς- επιτρόπους. Βεβαίως, αρκετοί από εμάς έχουμε βρεθεί σ ΄ ανάλογη θέση με την χώρα. Έχουν τελειώσει τα μετρητά και καμία πλαστική κάρτα δεν έχει υπόλοιπο … Τότε έχει έρθει η ώρα των τοκογλύφων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01