21/01/2019 19:13:50

«Διανέμει» στα μέλη της το cd Λαγκάρντ, η Επιτροπή

«Διανέμει» στα μέλη της το cd Λαγκάρντ, η Επιτροπή - Media
Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά το έργο της, με τις καταθέσεις των τριών πρώτων μαρτύρων, η Προανακριτική Επιτροπή, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».
 
Πρόκειται για τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνο Μπίκα, τον πρώην πρεσβευτή στη γαλλική πρωτεύουσα, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη και τον Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επίσης σήμερα –με επτά ψήφους έναντι έξι - αποφασίστηκε να δοθεί σε κάθε μέλος της επιτροπής αντίγραφα σε usb και σε cd της λίστας Λαγκάρντ.
 
Με την απόφαση αυτή δεν συμφωνούσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και  του ΠΑΣΟΚ αλλά η ψήφος του Βασίλη Οικονόμου της Δημοκρατικής Αριστεράς έγειρε την πλάστιγγα διαφορετικά.
 
Την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Τετάρτη, θα κληθούν να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που φέρονται να παρέλαβαν το επίμαχο «στικάκι» καθώς και ο πρέσβης του υπουργείου Εξωτερικών Ηλίας Κλης, για τον οποίο ορισμένοι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε πρώτος το επίμαχο «στικάκι».
 
Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε – όπως είχε προτείνει η Ν.Δ. – να κληθούν οι μάρτυρες κατά χρονολογική εξέλιξη των γεγονότων, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση του κανονισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.