search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:15
MENU CLOSE

«Διανέμει» στα μέλη της το cd Λαγκάρντ, η Επιτροπή

24.01.2013 16:03
«Διανέμει» στα μέλη της το cd Λαγκάρντ, η Επιτροπή - Media

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά το έργο της, με τις καταθέσεις των τριών πρώτων μαρτύρων, η Προανακριτική Επιτροπή, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά το έργο της, με τις καταθέσεις των τριών πρώτων μαρτύρων, η Προανακριτική Επιτροπή, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».
 
Πρόκειται για τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνο Μπίκα, τον πρώην πρεσβευτή στη γαλλική πρωτεύουσα, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη και τον Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επίσης σήμερα –με επτά ψήφους έναντι έξι – αποφασίστηκε να δοθεί σε κάθε μέλος της επιτροπής αντίγραφα σε usb και σε cd της λίστας Λαγκάρντ.
 
Με την απόφαση αυτή δεν συμφωνούσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και  του ΠΑΣΟΚ αλλά η ψήφος του Βασίλη Οικονόμου της Δημοκρατικής Αριστεράς έγειρε την πλάστιγγα διαφορετικά.
 
Την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Τετάρτη, θα κληθούν να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που φέρονται να παρέλαβαν το επίμαχο «στικάκι» καθώς και ο πρέσβης του υπουργείου Εξωτερικών Ηλίας Κλης, για τον οποίο ορισμένοι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε πρώτος το επίμαχο «στικάκι».
 
Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε – όπως είχε προτείνει η Ν.Δ. – να κληθούν οι μάρτυρες κατά χρονολογική εξέλιξη των γεγονότων, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση του κανονισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:14