03/04/2020 17:43:45

Ανακοίνωση της εφημερίδας «Το Ποντίκι»

Ανακοίνωση της εφημερίδας «Το Ποντίκι» - Media
Στο κείμενό της για την ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο πολυκατάστημα The Mall Athens η οργάνωση «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία - Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων» αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
 
«Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν ταυτόχρονα με την τοποθέτηση, από άλλον σύντροφο με τον οποίο ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας οι σύντροφοι που έκαναν την τοποθέτηση. Τη στιγμή που ειδοποιήθηκε η αστυνομία οι σύντροφοι που έκαναν την τοποθέτηση παρέμεναν ακόμα εκεί, ώστε να μην αφήσουμε ούτε λεπτό εκτεθειμένο τον εκρηκτικό μηχανισμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάρθηκαν 4 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα: στην υπηρεσία ασφαλείας του Mall και στα ΜΜΕ “zougla.gr”, “Ελευθεροτυπία” και εφημερίδα “Ποντίκι”, του οποίου ο υπάλληλος το αντιμετώπισε ως φάρσα, αποδεικνύοντας πως αυτή η ανεύθυνη στάση θα μπορούσε -αν εμείς δεν ήμασταν προνοητικοί- να κοστίσει ανθρώπινες ζωές».
 
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του «Ποντικιού», την ώρα που έγιναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, δεν είχαν ακόμη προσέλθει ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι υπάλληλοι.
 
Δεδομένου ότι οι πρώτοι υπάλληλοι – ειδικά την Κυριακή – προσέρχονται στην εργασία τους τουλάχιστον μία ώρα μετά τη χρονική στιγμή του προειδοποιητικού τηλεφωνήματος, η συνομιλία του μέλους της οργάνωσης έγινε με άτομο που δεν ανήκει στο δημοσιογραφικό ή μόνιμο υπαλληλικό δυναμικό του «Ποντικιού».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.