search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:01
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε ως πειραματόζωο

25.01.2013 08:38
Τσίπρας: Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε ως πειραματόζωο - Media

Την άποψη ότι η Ελλάδα, αντιμετωπίστηκε ως ο πειραματικός σωλήνας εφαρμογής βάρβαρων νεοφιλελεύθερων επιλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Την άποψη ότι η Ελλάδα, αντιμετωπίστηκε ως ο πειραματικός σωλήνας εφαρμογής βάρβαρων νεοφιλελεύθερων επιλογών, που δεν οδήγησαν τη χώρα απλά στη παγίδα της ύφεσης, αλλά μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.
 
Μιλώντας ειδικότερα για την ελληνική οικονομία ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει τα δικά της ενδογενή προβλήματα, όμως δεν είναι αυτά που δημιούργησαν την κρίση στην Ελλάδα. «Η κρίση δεν είναι ελληνική, δεν την προκάλεσαν οι ενδογενείς αδυναμίες, ενδεχομένως να την επιδείνωσαν, αλλά δε τη προκάλεσαν» σημείωσε.
 
«Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα αναφοράς για όποιον θέλει να μελετήσει το πώς η πολιτική της ύφεσης καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό. Για όποιον θέλει να καταλάβει πως τα προγράμματα λιτότητας αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα του χρέους. Για όποιον θέλει να δει πως μια κυβέρνηση καταφέρνει να προστατεύσει τους μεγάλους φοροφυγάδες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη «δεν έλαβε κανένα μάθημα από τα παθήματα της κρίσης του 1929 που μας δίδαξαν ότι εάν η πολιτική τάξη αποτύχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της κατάρρευσης και η οικονομική κάμψη μετατραπεί σε ύφεση, τότε οι Ναζί δε θα αργήσουν να βρεθούν σύντομα στο Κοινοβούλιο».
 
«Έίμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ…» τόνισε αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή ο κ. Τσίπρας. 
 
Τέλος εκτίμησε ότι η επίσκεψή του στις ΗΠΑ έχει αποδειχθεί χρήσιμη «τόσο για εμάς όσο και για πολλούς και πολλές οι οποίοι είχαν ακούσει για το ΣΥΡΙΖΑ από τρίτους και τώρα αξιοποίησαν τη δυνατότητα να μας ακούσουν και από κοντά, χωρίς διαμεσολαβήσεις, που καμία φορά υπόκεινται στον παραμορφωτικό φακό της πολιτικής σκοπιμότητας». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:01